AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Antep fistigi kabugu nasil soyulur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Antep fıstığı kabuğu nasıl soyulur?​

Antep Fıstığı Kabuğu İşleme Teknikleri
- Kırmızı kabuğun su veya buharla yumuşatılması.
- Yumuşayan kabuğun devliplerde veya fiberglas merdanelerde ezilmesi.
- Ezilen kabukların eleklerde ayrılması.
- Meyvelerin yıkanarak temizlenmesi.
- Meyvelerin süratle sıcak hava ile kurutulması.

Antep fıstığı kabuğu nerelerde kullanılır?​

“Fıstığın kabuğu yüzde 37 antioksidan içeriyor” Karaoğul, “Taze Antep fıstığının yumuşak kabuğu, ilaç sanayisinde özellikle de kanser ilacı yapımı için çok uygun.

Antep fıstığı hangi gübre atılır?​

Antep fıstığı hangi gübre atılır?
Yaygın bir Antepfıstığı gübreleme programına göre, kış sonu – bahar başı gibi (Şubat-Mart) her olgun ağaç için 3,6 – 5,4 kg NPK 12-12-17 + 2MgO gübresi ile gübreleme yapmak ve ilkbahar başlarında (Şubat-Mart) suda çözünebilen gübre NPK 15-15-15’i sulama sistemi aracılığıyla gübreleme uygulamaktır (Nisan-Mayıs).

Antep fıstığı göz kurdu ilacı ne zaman atılır?​

Antep fıstığı göz kurdu ilacı ne zaman atılır?
ANTEPFISTIĞI GÖZ KURDU KİMYASAL MÜCADELESİ Tomurcuklar patlamadan 20 gün öncesine kadar yumurtalara karşı kış ilaçlaması yapılır. Tomurcuklar patlama döneminde yumurtadan çıkışını tamamlamış 1’nci ve 2’nci dönem tırtıllara karşı nisan ayı başından sonuna kadar ilaçlama yapılır.

Kabuksuz Antep fıstığı nasıl kavrulur?​

Sosla güzel şekilde harmanlanan Antep fıstıkları, 150 derecelik fırın ayarında 35-40 dakika boyunca pişirmelisiniz. Ancak fırın ısısının mutlaka ideal ısı ayarına getirilmesi şart. Aksi taktirde fıstıklar istenen çıtır lezzetten uzak kalabilir. Ayrıca fıstıklar ara sıra fırından çıkartılarak yeniden karıştırılmalı.

Antep fıstığı tozu nasıl yapılır?​

Gerçek Antep Fıstığı Tozu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Antep fıstıklarını kabuklarından ayırıp bir kaba alıyoruz.
- Üzerine geçecek kadar sıcak su koyuyoruz.
- Su ılıyınca dışındaki mor siyah kabuğu soyuyoruz.
- Soyulan fıstıkları blendırdan geçiriyoruz.
- Son olarak tavaya azar azar alıp kavuşuyoruz.

Antep fıstığı kabuğu ile ne yapılır?​

Antep fıstığı kabuğu ile ne yapılır?
Öğretim Üyesi Evrim Baran Aydın da uzun uğraşlar sonucu kaju kabuğuna alternatif olabilecek Antep fıstığı kabuğundan elde ettikleri anacardik asitleri içeren kardoneller olarak adlandırılan PNSL yağının kimya endüstrisinde kaplamada, polimerik reçinelerde, gemi inşaatında ve boya endüstrisinde yüzey aktif madde olarak …

Antep fıstığı kabukları nasıl değerlendirilir?​

Antep fıstığı kabukları nasıl değerlendirilir?
Eğer tuzlu fıstıklarsa öncelikle kabukları durulayın. Suyla seyreltilmiş gıda boyası ile kabukları kaplarda boyayın. Durulayın ve kurutun sonra kanvası doldurmak için farklı renkleri kullanarak kabukları yapıştırın. En sevdiğiniz basebol takımı için veya çocuğunuzun mezuniyeti için bir işaret yapın.
Antep fıstığına şeker gübresi verilir mi?​
Mart ayında başlayarak N(Azotlu)’lu gübreleri ( %26 CAN gibi,% 21 lik(şeker gübresi- Amonyum sülfat gibi ) bölerek alttan vermeliyiz.
Karazenk ilacı ne zaman kullanılır?​
Bu ilaçlama çiçek dökümünden sonra, döllenmeyi takiben meyvelerin buğday danesi büyüklüğüne ulaştığı devrede yapılmalıdır.

Antep fıstığı Zeng ilacı ne zaman atılır?​

Antep fıstığı Zeng ilacı ne zaman atılır?
Tüm Meyve ağaçlarında olduğu gibi, antepfıstığı bahçelerinde de çiçeklenmeden önce veya sonra ilaçlama yapılmalıdır. Antepfıstığı ve tüm meyve ağaçları çiçeklenme döneminde ilaçlanmaz.

Çiğ yer fıstık nasıl kavrulur?​

Çiğ yer fıstık nasıl kavrulur?
Çiğ Yer Fıstığı Nasıl Kavrulur? Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fıstık tepsiye alınır. Üzerine sprey veya elimizle az su serpiştirilir.
- Üzerine tuz ilave edilerek alt üst harmanlanır.
- Orta ateşte yanan sobanın fırınına koyulur ara ara çevrilir ve alt üst yapılır.
- İyice kızaran fıstıklar çıkarılır ve soğumaya bırakılır.

Yalancı Antep fıstığı tozu nasıl yapılır?​

Öncelikle ıspanak yapraklarını iri doğrayalım ve haşlayalım ardından blenderden geçirip püre yapalım. Soğuyunca aynı kek hazırlar gibi yumurta ile şekeri çırpalım ve diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarmadan ortalama 15 dakika pişirelim.
 
Antep fıstığı kabuğu soyulurken, öncelikle kırmızı kabuğun su veya buharla yumuşatılması gerekmektedir. Yumuşayan kabuklar daha sonra devliplerde veya fiberglas merdanelerde ezilir. Bu işlem sonucunda ezilen kabuklar eleklerde ayrılır. Daha sonra meyveler yıkanarak temizlenir ve süratle sıcak hava ile kurutulur.

Antep fıstığı kabukları, antioksidan içerikleri sebebiyle sağlık açısından oldukça faydalı olabilir. Taze Antep fıstığının yumuşak kabuğu özellikle ilaç sanayisinde, özellikle kanser ilacı yapımında kullanılabilmektedir.

Antep fıstığına gübre uygulaması yapılırken genellikle kış sonu - bahar başı döneminde her olgun ağaç için NPK 12-12-17 + 2MgO gübresi kullanılması önerilir. Ayrıca ilkbahar başlarında sulama sistemi aracılığıyla NPK 15-15-15 gübresi uygulanabilir.

Antep fıstığı göz kurdu kimyasal mücadelesi ise tomurcuklar patlamadan 20 gün öncesine kadar yumurtalara karşı kış ilaçlaması yapılması gerektiğini belirtmektedir. Tomurcuklar patlama döneminde ise nisan ayı başından sonuna kadar ilaçlama yapılması tavsiye edilir.

Kabuksuz Antep fıstığı kavrulurken, fıstıklar sosla güzel şekilde harmanlanarak 150 derecelik fırın ayarında 35-40 dakika pişirilmelidir. Fırın ısısı mutlaka ideal seviyede olmalı ve fıstıklar ara sıra fırından çıkartılarak karıştırılmalıdır.

Antep fıstığı tozu yapmak için ise fıstıkların kabuklarından ayrılması, sıcak su ile kabukların soyulması, blendırdan geçirilmesi ve ardından tavada kavrulması gerekmektedir.

Antep fıstığı kabukları farklı şekillerde değerlendirilebilir. Örneğin, tuzlu fıstık kabukları boyanabilir ve dekorasyon amaçlı kullanılabilir. Ayrıca kimya endüstrisinde de Antep fıstığı kabuklarından elde edilen maddelerin kullanımı yaygındır.
 
Geri
Üst