- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Antep fıstığı kabuğu nasıl çıkarılır?
Devliplerde bir seferde 250 kg. kadar Antep fıstığı konulmaktadır. Islanıp, gevşek yapı arz eden kırmızı kabuk, birisi haraketli iki taş arasında sürtünme yoluyla sıyrılır ve kabuktan ayrılır.Titreşimli eleklerden geçirilerek, kırmızı kabuktan ayrılan meyveler temiz su ile yıkanır ve sıcak hava ile kurutulur.Fıstık kabuğu nasıl kolay soyulur?
Yapılışı: Fıstıkların dış kabuklarını ayıkladıktan sonra içindeki ince kabukları da soyun. İnce kabukları soymak için tıpkı sarmısak soymak için kullanılan yöntemi uygulayabilirsiniz. Dış kabukları ayıklanmış fıstıkları bir kavanoza koyup güçlüce çalkaladığınızda kabukların fıstıklardan ayrıldığını göreceksiniz.Fıstıkların ağzı nasıl açılıyor?
Çiğ Antep Fıstığı Nasıl Açılır? Ağaç Altı antep fıstığı olarak da bilinen Çiğ Antep Fıstığının genel özelliği lezzetli olmasının yanı sıra, olgunlaşarak kendiliğinden düştüğünden yüksek oranda ağzının açık olmasıdır. Ancak yine de Çiğ antep fıstığını açmak için en pratik yöntem Antep Fıstığı Kırma Pensesi kullanmaktır.
Taze fıstık derin dondurucuda nasıl saklanır?
Fındık, fıstık gibi kuru yemişleri ağzı iyice kapatılarak kapalı plastik torbalara koyup derin dodurucuda saklaya bilirsiniz.
Taze Antep Fıstık kabuğu nasıl soyulur?
Sosla güzel şekilde harmanlanan Antep fıstıkları, 150 derecelik fırın ayarında 35-40 dakika boyunca pişirmelisiniz. Ancak fırın ısısının mutlaka ideal ısı ayarına getirilmesi şart. Aksi taktirde fıstıklar istenen çıtır lezzetten uzak kalabilir. Ayrıca fıstıklar ara sıra fırından çıkartılarak yeniden karıştırılmalı.Antep fıstığı kabuğu ne ise yarar?
Karaoğlu, fıstığın kırmızı yumuşak kabuğunun değerlendirilmeden çöpe atıldığına dikkati çekerek, “Taze fıstığın kırmızı kabuğu yoğun antioksidan barındırıyor ve yüksek miktarda kanser önleyici madde bulunduruyor. Yaptığımız analizlerde Antep fıstığının kabuğunda yüzde 37 oranında antioksidan asit tespit ettik” dedi.Bayat Antep fıstığı nasıl tazelenir?
Tavada kavurun Bayatlamış kuruyemişlerin tazeliğine kavuşabilmesi için yapılabilecek en etkili yöntemlerden bir tanesi, yağsız teflon tavada kavurmaktır. Bu işlemi kısık ateşte uzun süre yapınız. Kısık ateş kuruyemişlerin yanmasını da önlemektedir.
Antep fıstığı tozu nasıl yapılır?
Gerçek Antep Fıstığı Tozu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Antep fıstıklarını kabuklarından ayırıp bir kaba alıyoruz.
- Üzerine geçecek kadar sıcak su koyuyoruz.
- Su ılıyınca dışındaki mor siyah kabuğu soyuyoruz.
- Soyulan fıstıkları blendırdan geçiriyoruz.
- Son olarak tavaya azar azar alıp kavuşuyoruz.
Evet, kabuğundaki antep fıstıklarını dondurabilirsiniz. Aslında, onları kabuktan satın alırsanız bu, dondurmanın en iyi yolu Onları daha uzun sürecekleri için. Kabuklu fıstıklar dondurucunuzda uzun süre taze kalacaktır.
Taze Antep Fıstıklarının güneşte kurutulması esastır. Kuruyan Antep Fıstığı yaklaşık olarak bir yıl kuru yerde muhafaza edilmesi şartıyla bekletilebilir. Kısacası Antep fıstığı saklarken hava koşullarına dikkat edilmesi gerekir. 0 ile 10 derece arasında olan bir yerde Antep fıstıkları güvenle saklanabilir.
Yaş Antep fıstığı nasıl kavrulur?