Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Antep fistigi agaci hangi toprakta yetisir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
52.494
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Antep fıstığı ağacı hangi toprakta yetişir?​

Antep fıstığı ağacı en çok kumlu ve kireçli topraklarda ve yazları sıcak geçen bölgelerde yetişmektedir.

Antep fıstığı ağacı hangi iklimde yetişir?​

Antep fıstığı ağacı hangi iklimde yetişir?
Antep fıstığı meyvesi, yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk geçen iklimlerde yetişir. Antep fıstığı hangi iklimde yetişir? Sıcak havaları sevdiğinden yaz mevsimindeki sıcaklıkların uzun süre devam ettiği bölgelerde kolaylıkla yetişme imkanı bulur.

Antep fıstığı yetişme koşulları nelerdir?​

Antep fıstığı yetişme koşulları nelerdir?
Antepfıstığı ağacı, kış aylarının oldukça soğuk olduğu bölgelerde (tomurcukların çimlenme durgunluğuna “son” vermek için) en iyi şekilde yetişir ve yaz aylarının uzun, kuru ve sıcaklık oranının 25 ila 35,5 ° C olması gerekir, böylece meyve olgunlaşabilir.

Aşılı Antep fıstığı fidanı kaç yılda meyve verir?​

Bu aşılı bitkiler, aşılanan çeşide bağlı olarak 4-5 yılda verime yatabilmektedir.

Antep fıstığı ağacı su ister mi?​

Antep fıstığı ağacı su ister mi?
Antepfıstığı ağaçları, özellikle fıstıkların oluşumu sırasında (yaz aylarında) yüksek su isteklerine sahiptirler.

Antep fıstığı hangi ağaçta yetişir?​

Antep fıstığı hangi ağaçta yetişir?
Antep fıstığı; sakız ağacı ailesinden gelen, Orta Asya ve Orta Doğu’da yetişen küçük bir ağacın meyvesidir. Antep fıstığı ağacı, verdiği değerli meyve sayesinde bir yetiştirici için en iyi yatırımlardan birisidir.
1 Antep fıstığı ağacı ne kadar ürün verir?​
Ağaçların yüksek meyve verimi dönemi 12-14 yaş arasındadır, dolayısıyla sağlıklı ve iyi bakımlı bir Antepfıstığı ağacının verimi 15 kg kurutulmuş meyve veya 37,5 kg taze meyve olabilir veya bundan daha da fazla olabilir.

Fıstık kaç günde bir sulanır?​

Fıstık kaç günde bir sulanır?
Yer fıstığı tohumu yağmurlama tekniği ile günde bir defa ya da iki günde bir şekilde sulanmalıdır. Yer fıstığı bitkisi yetiştikten sonra susuzluğunu kendisini belli edebilir. Eğer yaprakların koyu bir renk aldığı görülüyorsa bu yer fıstığının susamış olması anlamına gelir. Yağmurlama tekniği ile sulama yapılmalıdır.

Antep fıstığı fidanı suyu sever mi?​

Antep fıstığı fidanı suyu sever mi?
Kuraklığa dayanıklı bir ağaç olmasına rağmen, Antep fıstığı ağacı, özellikle yaz aylarında, sulandıklarında sistematik olarak daha yüksek verim verirler. Genel olarak, su stresi periyodisite fenomenini arttırır.

Antep fıstığı ağacı hangi ağaca aşı yapılır?​

Kısa sürede binlerce menengiç ağacına aşılama yapılmasıyla üretimi artan Antep fıstığı, köylüler için önemli bir geçim kapısı oldu.
 
Antep fıstığı ağacının yetişme koşulları hakkında paylaştığınız bilgiler oldukça önemli ve detaylı. Antep fıstığı ağacının en çok kumlu ve kireçli topraklarda yetişmesi, yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk geçen iklimlerde gelişmesi dikkate değerdir. Ayrıca, Antep fıstığı ağacının yüksek su gereksinimine sahip olması, özellikle meyve oluşumu sırasında sulanmasının önemini vurgulamaktadır.

Antep fıstığı fidanının meyve vermeye başlaması için 4-5 yıl gibi bir süre gerektiği bilgisi, fidancılık işiyle uğraşanlar için faydalı bir bilgidir. Aşılı Antep fıstığı fidanlarının verimli olabilmesi için bu süreyi beklemek önemlidir.

Antep fıstığı ağacının yüksek verim göstermesi için sağlıklı ve iyi bakım gerektirdiği, ağaçların 12-14 yaşları arasında en yüksek ürün verimlerini sağladığı bilgisi, üreticiler için dikkate alınması gereken bir noktadır.

Ayrıca, fıstık ve yer fıstığı sulama konusundaki bilgileriniz de oldukça önemli. Sulama işleminin ne sıklıkta ve nasıl yapılması gerektiği, bitkinin sağlıklı gelişimi ve verimliliği için oldukça kritik bir faktördür.

Son olarak, Antep fıstığı ağacının menengiç ağacına aşı yapılmasıyla üretiminin arttığını belirttiğiniz bilgi, tarihçesi ve yaygınlığı açısından da önemlidir. Toprak türleri, iklim koşulları, sulama ve bakım gibi konular üzerinde durduğunuz bilgilerle Antep fıstığı yetiştiriciliği hakkında geniş kapsamlı bir bakış sunmuş oldunuz. Teşekkürler!
 
Geri
Üst