AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Antalyaʼda Kaç Üni Var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Antalyaʼda kaç üniversite var? Bu soru, Antalya şehrindeki üniversitelerin sayısını merak edenlerin sıkça sorduğu bir sorudur. Antalya, Türkiye’nin güney sahilinde yer alan bir şehirdir. Üniversite sayısı da bu şehirde oldukça fazladır. Antalyaʼda kaç üniversite var diye merak edenler için müjdeli bir haberimiz var. Antalya’da toplamda **10** adet üniversite bulunmaktadır. Bu üniversiteler arasında Akdeniz Üniversitesi, Antalya AKEV Üniversitesi ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi gibi önemli kurumlar yer almaktadır. Antalya, eğitim alanında da oldukça zengin bir şehir olarak bilinmektedir.
İçindekiler

Antalya’da Kaç Üniversite Var?​

Antalya, Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’nde yer alan bir şehirdir ve birçok üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır. Şehirdeki üniversiteler, öğrencilere geniş bir eğitim yelpazesi sunmaktadır. Antalya’da kaç üniversite olduğuna dair merak edilen soruların cevapları aşağıda yer almaktadır:

Antalya’da Hangi Üniversiteler Bulunmaktadır?​

Antalya’da toplamda 19 üniversite bulunmaktadır. Bu üniversiteler şunlardır:
Akdeniz Üniversitesi: Antalya’nın en büyük üniversitelerinden biridir ve çeşitli fakültelerde lisans ve lisansüstü programlar sunmaktadır.
Antalya Akev Üniversitesi: Genç bir üniversite olan Akev Üniversitesi, sağlık ve sosyal bilimler alanında eğitim vermektedir.
Antalya Bilim Üniversitesi: Mühendislik, işletme, iletişim ve tasarım gibi farklı alanlarda lisans programları sunan bir üniversitedir.
Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Araştırma Hastanesi: Sağlık alanında hizmet veren bir üniversite hastanesidir.
Antalya İş-Kur Mesleki Eğitim Merkezi: İstihdam odaklı eğitimler sunan bir mesleki eğitim merkezidir.
Antalya Medipol Üniversitesi: Tıp, diş hekimliği, eczacılık ve sağlık bilimleri alanlarında eğitim veren bir üniversitedir.
Antalya Muratpaşa Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi: Halka açık eğitim programları sunan bir eğitim merkezidir.
Antalya Sağlık Bilimleri Üniversitesi: Sağlık bilimleri alanında eğitim veren bir üniversitedir.
Antalya Tarım İl Müdürlüğü: Tarım alanında hizmet veren bir kurumdur.
Antalya Ticaret Borsası: Ticaret ve ekonomi alanında hizmet veren bir kurumdur.
Antalya Turizm İl Müdürlüğü: Turizm sektörüyle ilgili eğitimler sunan bir kurumdur.
Antalya Uluslararası Üniversitesi: Yabancı dil eğitimi ve uluslararası ilişkiler alanında eğitim veren bir üniversitedir.
Antalya Vakıf Üniversitesi: Vakıf üniversiteleri arasında yer alır ve çeşitli fakültelerde eğitim sunmaktadır.
Antalya Yabancılar Üniversitesi: Yabancı öğrencilere Türkiye’de eğitim imkanı sunan bir üniversitedir.
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü: Eğitim alanında hizmet veren bir kamu kurumudur.
Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü: Kültür ve turizm sektöründe hizmet veren bir kurumdur.
Antalya İl Jandarma Komutanlığı: Jandarma teşkilatının Antalya’daki birimlerinden biridir.
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü: Emniyet teşkilatının Antalya’daki birimlerinden biridir.
Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü: Tarım ve hayvancılık alanında hizmet veren bir kurumdur.
Antalya’da bulunan bu üniversiteler, farklı alanlarda eğitim imkanı sunmaktadır. Öğrenciler, tercih ettikleri alana göre bu üniversitelerden birinde eğitim alabilir ve kariyerlerine başlayabilirler.

Antalyaʼda Kaç Üni Var?​

Antalyada toplamda 5 üniversite bulunmaktadır.
Antalya’da eğitim veren üniversiteler arasında Akdeniz Üniversitesi de bulunmaktadır.
Bunun yanı sıra Antalya Bilim Üniversitesi de şehirde yer almaktadır.
Antalya’da yer alan bir diğer üniversite ise AKEV Üniversitesi’dir.
Ayrıca Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak Antalya Sağlık Bilimleri Üniversitesi faaliyet göstermektedir.

Antalya‘da yer alan üniversiteler arasında Sabancı Üniversitesi de bulunmaktadır.
Antalya İş Sağlığı ve Güvenliği Yüksekokulu da şehirde eğitim veren bir üniversitedir.
Antalya’da bulunan bir diğer üniversite ise Antalya Açıköğretim Fakültesi’dir.
Bunun yanı sıra Antalya’da bir üniversite olarak Süleyman Demirel Üniversitesi de faaliyet göstermektedir.
Antalya’da yer alan bir diğer üniversite ise Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’dir.

Geri