- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Antalya Karain Hangi çağda bulunan yerleşim yeridir?
Paleolitik Çağ’ın Anadolu’daki Dünya’daki önemli yerleşimlerinden olan ve Neandertal olarak adlandırılan insanların yaşadığı Karain Mağarası, Antalya’nın bir başka yüzüdür.Karain Mağarası hangi devir?
Üç kaya kovuğunun birleşmesi ile oluşan ve yakın döneme kadar tüm çağlarda insan yerleşimine ev sahipliği yapan Karain Mağarası, altın çağını Paleolitik Çağ’da yaşamış.Antalya ilk çağ mağaraları nelerdir?
Alanya Damlataş Mağarası
Karain hangi döneme aittir?
1946 yılından beri kazılar yapılmaktadır. Yapılan kazılardan, bölgenin günümüzden 500.000 yıl kadar önce de yerleşim merkezi olarak kullanıldığı sonucuna varılmıştır. Türkiye’nin içinde insan yaşamış en büyük mağarasıdır. Karain Mağarası, Anadolu ve Yakın Doğu tarihi açısından önemli bir paleolitik merkezdir.
Karain Mağarası ücretli mi?
Karain Mağarası giriş ücreti 6 Lira şeklinde belirlenmiştir. Müzekart+ ile bir sene boyunca mağaraya, sınırsız giriş şansı bulunuyor. – Karain Mağarasının Nisan- Ekim ayları arasında ziyaret saatleri 08.00- 19.00 arasında açıktır.Karain Taş devrinde mi?
Anadolu ve Trakya bölgelerinde bilinen birkaç eski taş devrine ait kalıntılar bulunmuştur. Bu kalıntılar; Yarımburgaz (İstanbul), Karain (Antalya), Beldibi, Belbaşı, Anadolu’da Kaletepe ve Dursunlu bölgeleridir. Bu dönem, taşların yontularak bir takım araç ve gereçlerin elde edildiği bir dönemdir.Karain Hangi çağda kuruldu?
– Karain Mağarasında yapılan kazı çalışmaları neticesinde pek çok çağa ait kalıntılar bulunmuştur. Bu çağlar; Orta, Yeni, Bakır Taş ve Tunç devri şeklinde sıralanabilir. Bu durum ise mağarada 500.000 yıl öncesinde insanların yaşadığına işaret etmektedir.
Karain Mağarası hangi günler açık?
Yaz Dönemi: 1 Nisan – 1 Ekim tarihleri arasında 08.00 – 19.00 saatleri arası, Kış Dönemi: 1 Ekim – 1 Nisan tarihleri arasında 08.00 – 17.00 saatleri arası ziyaret edebilirsiniz. Karain Mağarasının tatil günü bulunmamaktadır, haftanın her günü ziyarete açıktır.
Kaba Taş Devri, Yontma Taş Devri veya bilimsel adıyla Paleolitik Çağ olarak tanımlanan Eski Taş Çağı günümüzden yaklaşık 2 milyon yıl önce başlamış ve 12.000 yıl önce son bulmuştur.
MÜZEKART + Müzekart sahipleri bu tesisi bir yıl içinde ücretsiz olarak 2 kez ziyaret edebilir. MüzeKart ile tarihte keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.