Antakyanın Susam Helvasının Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı beyaz susam
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı şanlıurfa fıstığı veya isteğe bağlı ceviz ve tuzsuz leblebi koyabilirsiniz
Antakyanın Susam Helvasının Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle susamımızı tavamıza alıp, orta ateşte az bir şekilde kavuralım kavurma işlemimiz bitiğinde kavurmuş olduğumuz susamımızı bir kaba alalım.
Ardından tavamıza 1 su bardağı şekerimizi ve yarım su bardağı suyumuzu ilave edip, pişirelim. Arsından 1 yemek kaşığı limon suyumuzu ilave edi,p pişirelim ve 1 kaba soğuk su koyalım.
Pişirmiş olduğumuz şerbeten soğuk su koyduğumuz kabımızın içerisine 1 çay kaşığı dökelim suyun içerisinde sertleşirse susamımızı ilave edip, güzelce karıştıralım.
İsteyen içerisine 1 yemek kaşığı şanlıurfa fıstığı veya ceviz ekleye bilir veya tuzsuz leblebi koyabilirsiniz ve altını kapatalım.
Buzdolabı poşetini ortadan 2 parçaya ayıralım bir parçasına yapmış olduğumuz helvamızdan döküp, üzerini diğer poşetle kapatıp, oklava veya merdane yardımıyla üzerinden gidip, gelelim şekil aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
Sonra keselim (Şekil size kalmış) ve sunuma hazır mutlaka denemelisiniz yapanlara afiyet olsun
Antakyanın Susam Helvasının Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı beyaz susam
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı şanlıurfa fıstığı veya isteğe bağlı ceviz ve tuzsuz leblebi koyabilirsiniz
Antakyanın Susam Helvasının Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle susamımızı tavamıza alıp, orta ateşte az bir şekilde kavuralım kavurma işlemimiz bitiğinde kavurmuş olduğumuz susamımızı bir kaba alalım.
Ardından tavamıza 1 su bardağı şekerimizi ve yarım su bardağı suyumuzu ilave edip, pişirelim. Arsından 1 yemek kaşığı limon suyumuzu ilave edi,p pişirelim ve 1 kaba soğuk su koyalım.
Pişirmiş olduğumuz şerbeten soğuk su koyduğumuz kabımızın içerisine 1 çay kaşığı dökelim suyun içerisinde sertleşirse susamımızı ilave edip, güzelce karıştıralım.
İsteyen içerisine 1 yemek kaşığı şanlıurfa fıstığı veya ceviz ekleye bilir veya tuzsuz leblebi koyabilirsiniz ve altını kapatalım.
Buzdolabı poşetini ortadan 2 parçaya ayıralım bir parçasına yapmış olduğumuz helvamızdan döküp, üzerini diğer poşetle kapatıp, oklava veya merdane yardımıyla üzerinden gidip, gelelim şekil aldıktan sonra soğumaya bırakalım.
Sonra keselim (Şekil size kalmış) ve sunuma hazır mutlaka denemelisiniz yapanlara afiyet olsun
Antakyanın Susam Helvasının Tarifi Fotoğraflı Yapılışı