AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Anoskop muayenesi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Anoskop muayenesi nasıl yapılır?​

Anoskop Muayenesi Nasıl Olur Genellikle hasta diz dirsek pozisyonda yani secdeye varır gibi durdurulur. Bu pozisyondayken anüse vazelin sürülür ve anoskop anüse girilerek herşey gözle görecek şekilde görüntülenir. Uygulama 1-2 dakika sürer ve ağrı sızı olmadan kolayca uygulanır.

Anaskopi nedir tıp?​

Kalın bağırsağın son bölümü olan rektumun dışarıya açıldığı ağız bölgesine makat kanalı veya anal kanal denir. Bazı hastalıkların tanısı için doktorunuzun bu bölgeyi incelemesi gerekebilir. Makat kanalının (anal kanalın) içini kaplayan tabakanın özel metal bir aletle incelenmesine Anoskopi denir.
Anoskopi veya anoskop nedir? Makat bölgesine ait; ağrı, şişlik, kanama vb. yakınmalar ile başvuran hastalarda Genel Cerrahın makat kanalını incelemesi için kullanılan alete ‘anoskop’ ve bu alet yolu ile yapılan inceleme işlemine de ‘anoskopi’ adı verilir.
Makat muayenesi acıtır mı?
Hastaların sıklıkla korktuğu , çekindiği,bazen ağrı duyduğu bir muayenedir. Anüs muayenesinde mutlaka ve mutlaka yapılması gereken bir muayenedir.
Anoskopi ne için yapılır?
Anoskopi; anüste ağrı, kanama ve şişlik gibi belirtilerin sebep olduğu hastalıkların tespiti için kullanılan bir tanılama yöntemidir. Anoskopi yapılırken anüsünüze anoskop adı verilen bir cihaz yerleştirilir. Bu işlem genellikle plastik (tek kullanımlık) veya paslanmaz çelikten (sterilize) bir cihazla gerçekleştirilir.

Proktoskopi nedir tıp?​

Rektumun içini kaplayan örtü tabakasının (mukozanın) özel bir aletle incelenmesine proktoskopi (rektoskopi veya rektosigmoidoskopi) denir. Rektum, 12-15 cm uzunluğundadır ve kalın bağırsağı anüse (makata) bağlayan bölümüne verilen addır. Bağırsağın vücut dışına açılan ağzını oluşturur.

Makat kanseri nasıl olur?​

Sağlıklı hücrelerin genetik mutasyon sonucu anormal hücrelere dönüşmesi ile anal kanser oluşur. Sağlıklı hücreler belirli bir zamanda büyür ve çoğalır, belirli bir zamanda da ölürler. Anormal hücreler ise kontrol dışı büyür, bölünür ve ölmezler. Biriken anormal hücreler bir kitle (tümör) halini alır.
Proktolojik muayene ise “makat muayenesi” olarak da bilinen, proktolojik hastalıkların tanı aşamasındaki ilk adımdır. Anal fistül/fissür, hemoroid ve makat çatlağı gibi anüs bölgesindeki birçok rahatsızlığın tanısı proktolojik muayene ile konulabilir.
Basur muayenesi can acıtır mı?
Bu işlem çok rahatsız edici gibi görünmekle beraber -makat çatlağı olan hastalar hariç- ağrısızdır. Hastanın kendisini olabildiğince rahat bırakması gereklidir. Hasta telaşla ve tedirginlikle kendini aşırı kasmadığı sürece ağrı olmaz.
Anoskopi nasıl yapılıyor?
Anoskopi yapılırken anüsünüze anoskop adı verilen bir cihaz yerleştirilir. Bu işlem genellikle plastik (tek kullanımlık) veya paslanmaz çelikten (sterilize) bir cihazla gerçekleştirilir. Anoskopi, bağırsaklarınızın alt kısmını etkileyebilecek çeşitli durumları ve hastalıkları belirleyebilir.

Rektoskopi nedir neden yapılır?​

Rektoskopi, her tür rektal kanamalarda, tümör şüphelerinde, hemoroidlerin incelenmesinde, ülseratif kolit gibi iltihabi bağırsak hastalıklarında, makat bölgesindeki ağrılarda, kolon kanseri şüphesinde uygulanabilir.
 
Geri
Üst