Anormal gebelik nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.857
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Anormal gebelik nedir?​

Mol gebelik öncelikle anormal bir gebeliktir. Hatalı döllenme sonucunda oluşur. Bunun sonucunda hem plasentanın oluşumunda hem de fetusta anormallikler görülür. Bu kişilerde gebelik testi pozitiftir ve tüm gebelik bulguları ortaya çıkar, hatta bunlar normalden daha şiddetli olabilir.

Makrozomik bebek neden olur?​

Makrozomik bebek neden olur?
Fetal makrozomi, genetik faktörlerin yanı sıra annenin obezitesi veya diyabeti gibi koşullardan kaynaklanabilir. Nadiren, bebeğin büyümesini hızlandıran tıbbi bir durumu olabilir. Bazı durumlarda, ortalama doğum ağırlığından daha büyük olan nedenler açıklanmamıştır.

Sağlıksız gebelik ne demek?​

Halk arasında su gebeliği olarak da bilinen bu durum, gebelik kesesinin uterusun içine yerleşirken embriyo olmadan gelişmesidir. Boş gebelikte sperm ve yumurta döllenerek kese oluşturur ancak bebek gelişmez.

Hamilelikte tehlikeli durumlar nelerdir?​

Hamilelikte tehlikeli durumlar nelerdir?
Hamilelikte Tehlike İşaretleri
- Erken gebelikte Ağrı:
- GEBELİKTE KANAMA.
- Erken Gebelikte kusma:
- Gebeliğin ileri evresinde ayakların şişmesi ( ödem ):
- Kan Uyuşmazlığı (Rh/rh):
- Yüksek Kan Basıncı (Hipertansiyon )
- Bebek hareketlerinde azalma.
- Erken Membran Rüptürü (Zarın Erken Yırtılması)

Gebelikte tehlikeleri nelerdir?​

Çoğul gebelik, kanama, su gelmesi, erken doğum tehdidi, düşük tehlikesi, rahim ağzı kısalığı, gebelik zehirlenmesi (pre-eklampsi), gebelikte ilaç kullanımı, radyasyon maruziyeti, gebelik şekeri, bebeğin eşinin aşağı yerleşimli olması bunlardan bazıları olmaktadır.

Beta HCG anormal ne demek?​

Beta HCG anormal ne demek?
Beta HCG Yüksekliği Son adet tarihinin yanlış bilinmesine bağlı olarak hamilelik haftasının yanlış hesaplanmış olması, Rahim içerisinde anormal bir kitle olduğunu ifade eden mol gebelik (üzüm gebeliği) yaşanması gibi durumlarda görülebilir.

Bebeğin iri olması için ne yapılmalı?​

Hamilelik esnasında bebeğin olması gerekenden fazla kilosu annede sırt ve bel ağrısına yol açmaktadır. Ancak asıl problem doğumda ortaya çıkar. İri bebek doğumlarında normal doğum neredeyse imkansızdır. Bu nedenle iri bebek bekleyen annelere doktorlar sezaryen önerir.

Bazı bebekler neden kilolu doğar?​

Bazı bebekler neden kilolu doğar?
Anne karnındaki bebeğin kilo alımı Anne adayının kontrolsüz hamilelik şekerinin olması, bebeğin kilolu olmasına, sigara kullanımı sonucunda da düşük doğum ağırlıklı olmasına sebep olur. Ayrıca genetik faktörler de bebeğin doğum kilosunu belirleyen etkenlerdir.

Sağlıksız gebelikler neden olur?​

· Çesitli enfeksiyon etkenleri gebelik kaybi nedeni olabilmektedir. Toksoplasma, herpes simpleks virüsü, Sitomegalovirüs gibi enfeksiyonlar arastirilmalidir. · Sigara içilmesi,alkol kulanimi, yüksek miktarda kafein kullanimi, çevresel toksinler, radyoaktivite, anestezik gazlar düsük riskini artirabilir.

Bebeğin sağlıklı olup olmadığı ne zaman anlaşılır?​

Bebeğin sağlıklı olup olmadığı ne zaman anlaşılır?
Bu dönemde, riskler ve öncelikler göz önünde bulundurularak, şu tetkiklerin yapılması gerekiyor: 18-22. haftalarda ayrıntılı ultrason, uterin arter Doppler kan akımı ölçümleri, 35 yaş üzeri gebelere amniosentez, kalpte anomali şüphesi olan gebelerde 20-24 haftalarda fetal ekokardiyografi, 24-28 Glukoz testleri, tam kan …

Gebelikte ne gibi durumlarda doktora gidilmeli?​

Enerjisi gebelik öncesinden bile daha fazladır. Cinsel isteği artar. Bu dönemde oluşabilecek acil durumlar; bulantı- kusma, idrar yaparken yanma, vajinal kanama ve kasık ağrısıdır. Bu dönemde vajinal kanama olması kesinlikle doğal değildir ve mutlaka gecikmeden doktora muayene olunması gerekir.
 
Anormal gebelik, genellikle hatalı döllenme sonucunda meydana gelen ve plasentanın oluşumunda ve fetusta anormalliklere sebep olan bir durumdur. Gebelik testi pozitif çıkar ve gebelik bulguları ortaya çıkar, hatta bazen normalden daha şiddetli belirtiler görülebilir.

Makrozomik bebek, genetik faktörlerin yanı sıra annenin obezitesi veya diyabet gibi durumlarından kaynaklanabilir. Nadiren, bebeğin büyümesini hızlandıran tıbbi durumlar da makrozomiye yol açabilir. Bazı durumlarda ise bebeğin normal doğum ağırlığının üzerinde olmasının sebebi belirlenemeyebilir.

Sağlıksız gebelik, gebelik kesesinin içine yerleşirken embriyo oluşmadan gelişen bir durumdur. Yumurta ve sperm döllenerek kese oluşur ancak bebek gelişmez.

Gebelikte bazı tehlikeli durumlar arasında erken gebelikte ağrı, kanama, kusma, ayaklarda şişme (ödem), kan uyuşmazlığı (Rh/rh), yüksek kan basıncı, bebeğin hareketlerinde azalma, erken zar rüptürü gibi durumlar bulunur. Bu belirtilerle karşılaşıldığında mutlaka bir doktora başvurulması önemlidir.

Çoğul gebelik, kanama, su gelmesi, erken doğum tehdidi, düşük riski, rahim ağzı kısalığı, gebelik zehirlenmesi (pre-eklampsi), ilaç kullanımı, radyasyon maruziyeti, gebelik şekeri, bebeğin eşinin aşağı yerleşimi gibi durumlar gebelikte tehlikeli durumları oluşturabilir.

Beta HCG yüksekliği, hamilelik haftasının yanlış hesaplanmış olması veya mol gebelik gibi durumlarda görülebilir. Mol gebelik, rahim içinde anormal bir kitle oluşumunu ifade eder.

Bebek doğumda iri ise, annede sırt ve bel ağrısına sebep olabilir ve normal doğum zorlaşabilir. Bu durumda doktorlar genellikle sezaryen doğumu önerirler.

Sağlıksız gebelikler çeşitli enfeksiyon etkenlerinden kaynaklanabilir ve sigara içilmesi, alkol kullanımı, yüksek kafein tüketimi, çevresel toksinler, radyoaktivite, anestezik gazlar gibi faktörler düşük riskini artırabilir.

Bebeğin sağlıklı olup olmadığı genellikle hamilelik sürecinde yapılan ultrason ve diğer tetkiklerle anlaşılır. Özellikle 18-22. haftalarda ayrıntılı ultrason ve diğer testler yapılabilir.

Gebelikte acil durumlar arasında bulantı, kusma, idrar yaparken yanma, vajinal kanama ve kasık ağrısı gibi belirtiler yer alır. Vajinal kanama durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır.
 
Geri
Üst