AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Anoreksik insanlar ne yer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Anoreksik insanlar ne yer?​

Anoreksiya hastaları açlık hissederler; ancak kilo almamak için yemek yememeleri gerektiğini düşünürler. Bu yüzden ya çok az yemek yerler ya da hiç yemezler. Ortalama bir anoreksiya hastasının başlangıçtaki günlük kalori alımı 600-800 kaloridir.
Anoreksiyanın tedavisi var mı?
Uzun ve zorlu bir sürece dayanan anoreksiya tedavisi, genelde psikiyatri doktorları tarafından yapılıyor. Önemli olan husus anoreksiya hastalarının büyük bölümünün depresyon altında olduğudur. Bu nedenle temel psikiyatri tedavileri uygulanıyor. Bu konuda antidepresan ilaçlar oldukça yarar sağlıyor.
Anoreksiya olan birine nasıl davranılmalı?
* Son soru: Anoreksik birine nasıl davranmalı? Baskı yapmamalı, zorla yemek yedirmemeli ve vücuduyla ilgili iyi ya da kötü eleştiride bulunmamalıyız. Çünkü anoreksik kişi tedavi görmek istemez, iyileşirse kontrolünü kaybedeceğini ve şişmanlayacağını düşünür.

Manken hastalığı nasıl tedavi edilir?​

Hasta olması gereken vücut ağırlığının %30’unu kaybetmişse genellikle tedavi için hastaneye yatırılır ve kilo alımı kontrol altında tutulur. Bireyin kimlik duygusunu ve öz saygısını geri kazanmasını sağlamak amacıyla psikoterapi seansları ailesi ile birlikte düzenlenebilir.
Yeme bozukluğu olan birine ne denir?
Anoreksiya nervoza Yiyeceklerin kalori miktarıyla saplantı yaratacak düzeyde ilgilenebilir, Yiyecekleri küçük parçalara bölmek, sürekli aynı tabakta yemek, küçük çatal-kaşık kullanmak gibi alışkanlıklar geliştirebilir, Açlığını yadsıyarak sağlığını bozacak düzeyde sıkı rejimlere girebilir.
Hastalarına nasıl davranılmalı?
HASTALARA NASIL DAVRANILMALI
- Bu hususlar aşağıda özetlenmiştir.
- Hastayla empati kurmaya çalışın !
- 2. Sabırlı olun!
- 3. Anlayışlı olun ve tartışmayın!
- Hastanızla zaman ve mekan kavramlarını gündeme getirmeden rahatlıkla konuşmaya çalışın!
- Hastanızı yapmaktan hoşlanmadığı şeyler konusunda zorlamayın!
 
Geri
Üst