AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Anonim sirketlerde kimler Bagkurlu olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Anonim şirketlerde kimler Bağkurlu olur?​

3) Anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortakları, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortakları, diğer şirket ve donatma iştiraklerinin ise tüm ortakları sigortalı sayılırlar.” hükmü ile anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortaklarının zorunlu sigortalılık statüleri 4/1-b olarak …

Yönetim kurulu Üyesi çalışan olabilir mi?​

Bilindiği üzere bazı yönetim kurulu üyeliklerinde aynı zamanda şirket ortaklığı söz konusu değildir. Bu nedenle; Eğer yönetim kurulu üyesi aynı zamanda şirket ortağı değilse ve şirkette de ayrıca hizmet akdine dayalı olarak çalışmıyorsa o zaman 5510 sayılı Kanunun 4’üncü maddesi kapsamında sigortalı sayılmamaktadır.
Anonim şirkette kurucuların ibra edilmesinden kimler etkilenmez?
Türk Ticaret Yasası’nın 310. maddesine göre kurucuların, yönetim kurulu üyelerinin ve denetçilerin kuruluştan dolayı tabi oldukları sorumluluk şirketin tescilinden itibaren dört yıl geçmedikçe sulh ve ibra suretiyle ortadan kaldırılamaz.
Anonim şirket ortağı SSK’lı olabilir mi?
– Şirket sahipleri ya da ortakları 1 Ekim 2008 tarihinden sonra kendi şirketlerinde SSK’lı olamıyorlar. – Bağ-Kur’lu şirket sahipleri sonradan kendilerini SSK’lı gösterirlerse, Bağ-Kur sigortalılığı son bulmadan yeni bir sigortalılık başlamayacağından SKK’lılığı iptal edilecek.

Ibra olan yönetim kuruluna dava açılabilir mi?​

Bu nedenle TTK md. 446’da iptal davası açmaya yetkili kimseler, kanun veya esas sözleşme hükümlerine ve özellikle dürüstlük kuralına aykırı olan ibra kararının alındığı genel kurul aleyhine, karar tarihinden itibaren 3 [üç] ay içinde dava açabilirler.

Anonim şirketlerde ibra ne demek?​

İbra, şirket dışındakilere etkisi olmayan, şirket içi hukuki bir işlemdir. İbra, genel kurulun münhasır yetkisine giren icra işlemine gerek kalmaksızın sonuç doğuran, tek taraflı bir irade beyanıdır. Genel kurul ibra yetkisini başkasına devredemez. Yöneticilerin ibrası, açık olabileceği gibi örtülü(zımni) de olabilir.
Ibra karari Kaldirilabilir mi?
Yeni Ticaret Yasasının İbra başlığını taşıyan 558. ci maddesi “İbra kararı genel kurul kararıyla kaldırılamaz. 445. ci madde hükmü saklıdır.
Bağkura kimler kayıt olur?
Türkiye vatandaşı olan insanlar dilerlerse Bağkur’lu olabilmektedir. Bağkur’lu olmak isteyen insanlar 18 yaşını geçmiş ve bir işte sigortalı olarak çalışmaması gerekmektedir. Bağkur’lu olmak için çiftçi veya şirket ortaklığı da bulunmaması gerekmektedir.

Geri