- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Anonim Ortaklıkta yönetim kurulu üyelerinin görev ve yetkileri nelerdir?
Anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeleri kanun veya şirket esas sözleşmesi altında; şirketi yönetmek, yönetim teşkilatını belirlemek, bütçeyi hazırlamak, yıllık faaliyet raporunu düzenlemek, muhasebe ve finans denetimi yapmak, şirket defterlerini tutmak, şirketin sermaye kaybına uğraması veya borca batık hale gelmesi …Nitekim Yönetim Kurulu üyeleri bu işlemlerden sorumlu olurlar?
Ayrıca bu işlemlere karışan yönetim kurulu üyeleri şirkete, pay sahiplerine ve şirket alacaklılarına verdikleri zarardan sorumlu olurlar. vi. Tamamen taahhüt edilmeyen veya ödenmeyen sermayeyi taahhüt edilmiş veya ödenmiş gösteren yönetim kurulu üyeleri kusurlu olmaları şartıyla, söz konusu pay bedellerini faizi ile birlikte öderler.
Neticesinde yönetim kurulu üyelerine 300 günden az adli para cezası verilir?
Bu borçlanma yasağının ihlali halinde yönetim kurulu üyelerine 300 günden az olmamak üzere adli para cezası verilir. Yönetim kurulu üyeleri bu işlemlerden doğan zarardan şirket, pay sahipleri ve şirketin alacaklılarına karşı sorumludur ve şirket alacaklıları bu üyeleri şirkete borçlandıkları tutar için doğrudan doğruya takip edebilirler.Nitekim Yönetim Kurulu üyelerine devredilen yetki ve görevlerden sorumlu olur?
Bu üye ve müdürlere devredilen yetki ve görevler bakımından yetkiyi devreden yönetim kurulu üyeleri, bu kişilerin fiil ve kararlarından ancak yetkili kişilerin seçiminde makul derecede özen göstermemeleri halinde sorumlu olurlar.