AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Annemin Köftesi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Annemin Köftesi Tanımı İçin Gereçler
500 gram orta yağlı köftelik kıyma
2 adet orta uzunluk kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
1 dolu çay kaşığı köfte baharatı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu ya da 2 dilim bayat ufalanmış ekmek içi
Bir tutam maydanoz
1 silme çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Annemin Köftesi Tanımı Yapılışı

2 adet kuru soğan rendelenir ve suyu sıkılır.
Yoğurma kabımıza evvel kıymamız, suyu sıkılmış soğanlarımız ve başka tüm gereçler koyularak yeterlice yoğurulur.
Köfte hamuru toparlanır ve havaya kaldırarak beş altı defa hamur kabına üstten atılarak vurulur.
Maydanoz isteğe bağlı kıyılarak en son ek edilir.
Not; Fazla yapılarak derin dondurucuda istediğiniz kadar saklayabilirsiniz kullanacağız vakit buzunu çözdürüp istediğiniz teknikle pişirebilirsiniz.

Yağda, mangalda, yapışmaz tavada yada fırında patates ve pilavla, domates sosuyla istediğiniz biçimde tüketebilirsiniz afiyet olsun .
 
Geri
Üst