SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Annemin Fındıklı Baklavası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tutam tuz
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
İçi için;
300 gram ince çekilmiş fındık
3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
350 gram tereyağ (eritilecek)
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4 bardak su
3-4 damla limon suyu
Hamuru açmak için;
1 büyük kase un
Annemin Fındıklı Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için; şeker ve su tencereye alınır, 15 dakika kaynatılır.
Limon suyu eklenir, ocağın altı kapatılır, soğumaya bırakılır.
Hamuru için; Un hariç tüm materyaller karıştırılır.
Un denetimli olarak azar azar eklenir. Yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde 12 adet beze yapılır.
1 tane beze alınarak ince açılır.
Üzerine 2-3 yemek kaşığı fındık ve şeker karışımı serpilir.
Açılan hamur oklavaya sarılır.
Kenarlardan ortaya gerçek büzülür, kare kare kesilir.
Tüm bezeler için tıpkı süreç tekrarlanır. Büyük uzunluk tepsiye dizilir.
Eritilmiş tereyağ baklavanın üzerine bir kepçe ile dökülür.
180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Ilıklaşan tatlıya soğuk şerbet dökülür. Şerbeti çekince servise hazır hale gelir.
Annemin Fındıklı Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tutam tuz
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
İçi için;
300 gram ince çekilmiş fındık
3 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
350 gram tereyağ (eritilecek)
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
4 bardak su
3-4 damla limon suyu
Hamuru açmak için;
1 büyük kase un
Annemin Fındıklı Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için; şeker ve su tencereye alınır, 15 dakika kaynatılır.
Limon suyu eklenir, ocağın altı kapatılır, soğumaya bırakılır.
Hamuru için; Un hariç tüm materyaller karıştırılır.
Un denetimli olarak azar azar eklenir. Yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde 12 adet beze yapılır.
1 tane beze alınarak ince açılır.
Üzerine 2-3 yemek kaşığı fındık ve şeker karışımı serpilir.
Açılan hamur oklavaya sarılır.
Kenarlardan ortaya gerçek büzülür, kare kare kesilir.
Tüm bezeler için tıpkı süreç tekrarlanır. Büyük uzunluk tepsiye dizilir.
Eritilmiş tereyağ baklavanın üzerine bir kepçe ile dökülür.
180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Ilıklaşan tatlıya soğuk şerbet dökülür. Şerbeti çekince servise hazır hale gelir.
Annemin Fındıklı Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı