Anneme supriz yemek ne yapabilirim?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
255.113
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Anneme süpriz yemek ne yapabilirim?​

Anne, sana yemek yaptım…
- Bir ekmeği bölüşmek gibi: Salçalı köfte.
- Çay da demleriz: Tepsi böreği.
- El emeği, göz nuru: Patatesli otlu gözleme.
- Marifetinizi gösterin: Ev baklavası
- Dondurma kutusundaki sürpriz: Zeytinyağlı yaprak sarma.
- Her gün altın günü olsun istersin: Mercimek köftesi.
- Tencere dibi yalatır: Kakaolu kek.

Çocuklarıma ne yemek yapsam?​

Çocuk Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kokusu Olsa Yetecek, Annelerin Burnumuzda Tüten 12 Yemeği
Karataş Yemeği nasıl yapılır?
Kaynayan soğanlı suyun üzerine dilimlenmiş balıklar ilave edilir ve üzerine üzerini örtüp 3-4 parmak geçesiye sıcak su, gereken tuz ve baharatlar ilave edilir. Balıklar iyice pişene kadar orta ateşte kaynatılır. Bir diğer tencereye balık suyundan 4 su bardağı kadar alınır üzerine bulgur ilave edilir.
Çocuklar için akşama ne pişirsem?
Brokoli Tarifi.

Kiddes nasil yapilir?​

Sütü ılısın ,içine şeker ve mayayı ekleyip kabaran kadar bekletin, yoğurma kabında un tuz baharatları karıştırıp sütü ve sıvı yağı ekleyin, iyice yoğurun üzerini nemli bir bezle örtüp fırında mayalanana kadar bekletin, mayası çıkan hamuru sıvı yağ yardımıyla açıp şekil verin ,yağlı kağıt serili tepsilere alıp susam ve …

Karataş Kıddesi nedir?​

Geçmişten günümüze Karataş ilçesinin kültürel mutfağını yansıtan “Karataş Kıddesi”, buğday unu, maya, ayçiçek yağı, margarin, susam, çörek otu, tarçın, karanfil, muskat, tuz ve su ile ustalık becerisiyle hazırlanarak yoğurulan hamurdan elde ediliyor.
İştahsız çocukların ebeveynlerine öneriler
- Çocuklar 3-4 saatlik aralıklarla beslenmelidir.
- Çocuk başlangıçta az yiyebilir, 1 saat sonra biberon ya da anne sütü isteyebilir.
- Çocuklara küçük porsiyonlar sunulmalıdır.
- Çocuklar ebeveynlerin istediği kadar değil, tokluk hissedinceye kadar yemelidir.
Türkiye’nin yöresel yemeği nedir?
Ülkemizin yöresel yemekleri olarak, mantı, güveç, menemen, İskender kebap, yaprak sarması, kuru fasulye, nohut, pilav, sütlaç, künefe, ayran, çiğ köfte, içli köfte, köfte olarak bilinmektedir.
 
Geri
Üst