Annemden Erzincan Lokumu Tanımı İçin Materyaller
125 gram tereyağı
3 yumurta
1 buçuk çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 buçuk çay bardağı un
1 paket kabartma tozu (üzerine bir iki damla limon sıkın tesirini gösterir.)
1 paket vanilya
Üzeri için;
Pudra şekeri
Annemden Erzincan Lokumu Tanımı Yapılışı
Tereyağı, yumurta, şekeri 5 dk çırpın.
Başka materyalleri de katın tekrar çırpın.
180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Birinci sıcaklığı gidince üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyin. Afiyet olsun.
125 gram tereyağı
3 yumurta
1 buçuk çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 buçuk çay bardağı un
1 paket kabartma tozu (üzerine bir iki damla limon sıkın tesirini gösterir.)
1 paket vanilya
Üzeri için;
Pudra şekeri
Annemden Erzincan Lokumu Tanımı Yapılışı
Tereyağı, yumurta, şekeri 5 dk çırpın.
Başka materyalleri de katın tekrar çırpın.
180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Birinci sıcaklığı gidince üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyin. Afiyet olsun.