AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Annem ve babam benim sigortamdan yararlanabilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Annem ve babam benim sigortamdan yararlanabilir mi?​

ben devlet memuruyum.benim sigortamdan faydalanabilirler mi? Tabii faydalanabilirler, ancak öncesinde SGK anne – babanızı gelir testine gönderebilir. Bunun için bulunduğunuz yerdeki Sosyal Güvenlik Merkezi veya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

Bakmakla yükümlü olduğu kişiler kimlerdir?​

2.Bakmakla Yükümlü Olunan Kişiler Türk sosyal güvenlik hukuk sisteminde ana başlıklar altında genel sağlık sigortalısının eşi, kız ve erkek çocukları, malul çocukları ile anne ve babası, genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi sınıfında sayılmıştır.
Anneme bakmakla yükümlü nasıl olunur?
Anne ve babaların SGK kapsamında bakmakla yükümlü olunan kişiler arasında girebilmesi için şartlar şu şekildedir;
- Anne ve babanın herhangi bir yerde çalışmıyor olması gerekmektedir.
- Anne ve babanın aktif olarak BAĞ-KUR’lu olmaması gerekmektedir.
- Anne ve babanın gelir testi başvurusunda bulunması gerekmektedir.
Evlenince sigortaya bildirmek gerekir mi?
Evlendikten sonra soyadı değişikliğinin resmi işlemlerde görünmesi için sigortalı olarak çalıştığın kuruma bildirimde bulunman gerekiyor.

Eşim sağlık sigortasından ne zaman yararlanabilir?​

Bu kapsamda emekli olmuş veya çalışan sigortalıların eşleri ve çocukları da sağlık hizmetlerin ücretsiz olarak yararlanabilmektedirler. Eşlerin bu durumdan faydalanabilmesi için herhangi bir yerde sigortalı olarak çalışmıyor olması, emekli aylığı olmaması ve isteğe bağlı sigortasını ödemiyor olması gerekmektedir.

Eşimin sağlık sigortasından nasıl yararlanılır?​

Evlendiğinde ise eşinin sosyal güvencesinden faydalanmaya başlar. Bu durumu babadan eşe taşımak için SGK tarafından aktivasyon işleminin gerçekleştirilmesi gerekir. Bir bayan bize : “Eşimin sigortasından ne zaman yararlanabilirim?” sorduğunda; biz ona SGK’ ya gidip aktivasyon yaptırmasını tavsiye ederiz.

Geri