Anneannem Usulü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı yarım tel şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı yarım sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 su bardağı sıcak su
Anneannem Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su kaynatıyoruz.
Tencereye sıvı yağ koyup kızınca tel şehriye ekleyip kavuruyoruz.
Kahveleşince bulgur ekliyoruz.
Tereyağ ekleyip bulguru pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Sıcak suyunu koyup tuzunu ekliyoruz.
Suyunu çekince altını kapatıp bir örtüye sarıyoruz.
30 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Anneannem Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı yarım tel şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı yarım sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 su bardağı sıcak su
Anneannem Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su kaynatıyoruz.
Tencereye sıvı yağ koyup kızınca tel şehriye ekleyip kavuruyoruz.
Kahveleşince bulgur ekliyoruz.
Tereyağ ekleyip bulguru pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Sıcak suyunu koyup tuzunu ekliyoruz.
Suyunu çekince altını kapatıp bir örtüye sarıyoruz.
30 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Anneannem Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı