Anneanne Pastası (Nostalji) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için :
2 adet yumurta
10 yemek kaşık süt
10 yemek kaşığı sıvı yağ
10 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 paket kabartma
Alabildin kadar un (500-550 gram arası )
Kreması için :
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
4 kaşık yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı margarin veya tereyağ
Anneanne Pastası (Nostalji) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru hazırlıyoruz kaba yumurta süt sıvı yağ şeker çırpıyoruz.
Ardından tuz kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz un biraz fazla gidiyor ele yapışmayan biraz sert hamur olacak ve üzerini kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
Hamuru 4 beze yapalım hepsini pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Kenarlarından düz olması için kestim pişirme kağıdına tepsiye koyup 200 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirdim.
Kontrollü pişirin yanmasın ve beze sarın kurumasın fazla. Hepsi sırasıyla piştikten sonra kremasını hazırladım.
Kreması için tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye koyup kıvam olana dek pişirin.
Ocağı kapatıp ardından vanilya ve tereyağ koyup karıştırın hamuru servis tabağına alıp krema sürüyoruz
Sırasıyla kenarlarına kadar sürelim ve en son kalan kremayı azcık kakao koyup öte beri karıştırıp son hamura döküp güzelce yaydırın.
Üzerini kremaya değmeyecek şekilde kapatın ben geniş tencere kapattım benim öyle değmedi ona göre ayarlayın. 1 gün mutlaka dinlenicek dinlenmeden sakın kesmeyin ertesi gün pastanızın üzerine ceviz kırıntısı serpin servis edin. Afiyet olsun
Anneanne Pastası (Nostalji) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için :
2 adet yumurta
10 yemek kaşık süt
10 yemek kaşığı sıvı yağ
10 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 paket kabartma
Alabildin kadar un (500-550 gram arası )
Kreması için :
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
4 kaşık yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı margarin veya tereyağ
Anneanne Pastası (Nostalji) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamuru hazırlıyoruz kaba yumurta süt sıvı yağ şeker çırpıyoruz.
Ardından tuz kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz un biraz fazla gidiyor ele yapışmayan biraz sert hamur olacak ve üzerini kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
Hamuru 4 beze yapalım hepsini pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
Kenarlarından düz olması için kestim pişirme kağıdına tepsiye koyup 200 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirdim.
Kontrollü pişirin yanmasın ve beze sarın kurumasın fazla. Hepsi sırasıyla piştikten sonra kremasını hazırladım.
Kreması için tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye koyup kıvam olana dek pişirin.
Ocağı kapatıp ardından vanilya ve tereyağ koyup karıştırın hamuru servis tabağına alıp krema sürüyoruz
Sırasıyla kenarlarına kadar sürelim ve en son kalan kremayı azcık kakao koyup öte beri karıştırıp son hamura döküp güzelce yaydırın.
Üzerini kremaya değmeyecek şekilde kapatın ben geniş tencere kapattım benim öyle değmedi ona göre ayarlayın. 1 gün mutlaka dinlenicek dinlenmeden sakın kesmeyin ertesi gün pastanızın üzerine ceviz kırıntısı serpin servis edin. Afiyet olsun
Anneanne Pastası (Nostalji) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı