AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Anneanne Kurabiyesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Anneanne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı yoğurt
250 gr tereyağı veya margarin
1 er paket vanilya ve kabartma tozu
2 yumurta(beyazları hamuruna sarıları üzerine sürmek için)
1 büyük portakalın kabuğunun rendesi
1/2 (yarım) portakalın suyu
1 çay kaşığı elma sirkesi
Yaklaşık 200 gr’lik 5-5,5su bardağı alıyor ama ununuzun yoğunluğuna göre değişebilir o yüzden unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyiniz lütfen.

Anneanne Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı (ben yarısını margarin yarısını tereyağ koydum) ve şeker karıştırılır.
Sonra un hariç diğer malzemeler eklenip iyice birbirine yedirilir.
Kontrollü bir şekilde un eklenir.
Ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamur yapılır.
Mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.
Tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sürülüp toz şeker serpilir.
170 derecelik önceden ısınmış fırına verilir. Pembeleşince çıkarılır.
Anneanne Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst