- Konu Yazar
Anne ve baba evli kızın sigortasından faydalanabilir mi?
Genel sağlık sigortalısı olan başka biri ile evlenen anne veya baba kendi çocuğu üzerinden artık sağlık yardımı alamaz, yeni evlendiği eşi üzerinden sağlık yardımı alması gerekir. Eğer yeni eşinin sosyal güvencesi yoksa bu durumda çocuğu üzerinden sağlık yardımı alabilir.Annem benim üzerimden sigortalı olabilir mi?
Anne ya da babanızın herhangi bir sağlık güvencesi yoksa ve sizin var ise anne/babanız sizin sigortanızdan yararlanabilir.Özel sigorta ne demek?
Özel sigorta ne demek?Özel sağlık sigortası; anlaşma dahilinde faydalanabileceğiniz sağlık hizmetlerini garanti altına alan, beklenmedik bir hastalık ya da kaza sonucu ortaya çıkabilecek sorunlar için tanı ve tedavi gerektiren sağlık hizmetinin giderlerini karşılayan bir sigorta türüdür.
SGK neyi karşılıyor?
Sosyal güvenlik sistemimiz iş kazası ve meslek hastalığı, hastalık ve analık sigorta kollarını kapsayan kısa vadeli sigorta kolları ile, malullük, ölüm ve yaşlılık sigorta kollarını kapsayan uzun vadeli sigorta kollarından oluşmaktadır.Kardeşim benim sigortamdan yararlanabilir mi?
Kardeşiniz sizin sigortanızdan yararlanamaz . Ancak GSS 18 yaş altı tüm çocukları kapsadığından kardeşinizin gelir testi yaptırmasına gerek yok.Özel sağlık sigortası kaç TL?
Özel sağlık sigortası kaç TL?Özel sağlık sigortası fiyatları için net bir şey söylemek mümkün olmamakla birlikte ortalama 3.000 TL ile 25.000 TL arası değişkenlik gösterir. Fiyat aralığının bu kadar geniş olmasının sebebi ise özel sağlık sigortası fiyatlarını belirleyen birçok faktörün olmasıdır.
SGK hangi hastalıkları karşılamıyor?
- Diş Tedavileri. Kemik içi implantların bedelleri ödenmez.
- Tüp Bebek Tedavisi.
- Diyaliz.
- İlave Ücret.
- İlave Ücret Alınmayacak Sağlık Hizmetleri.
Öğrenciliği sırasında anne/babasının bakmakla yükümlü olduğu çocuğun sigortası 5510 sayılı Kanun ile değişikliğe uğradı. 5510 sayılı kanun öncesi, kız çocukları evlenene kadar veya boşandıktan sonra ölene kadar erkek çocukları ise 25 yaşına kadar eğitim şartı aranmaksızın anne veya babaları üzerinden sağlık …