Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Anne Usulü Çilek Reçeli

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Anne Tarzı Çilek Reçeli Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo çilek
Yarım kilo toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağından iki parmak eksik su
2 adet nohut kadar limon tuzu

Anne Yordamı Çilek Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Çilekleri yıkayalım, yeşil sap kısımlarını keselim.
Derin bir tencereye alalım.
Üzerine şekeri gezdirerek dökelim, suyu da gezdirerek dökelim .
Bir gece bu biçimiyle bekletelim .
Sonraki gün orta ateşte pişirmeye fokurdayınca tereyağı koyalım.
Ocağın altını kısalım.
Ortada biriken köpükleri kaşıkla alalım .
Bu biçimde 45 dk pişirelim .
Sonra limon tuzu ekleyip karıştıralım.5 dk pişirelim.
Ocağın altını kapatalım.
Kıvamı denetim etmek için bir çay tabağına su koyalım.
Çay kaşığı biraz damlatalım şayet dağılmıyorsa kıvam olmuştur .
Reçel soğuduktan sonra da yoğunlaşıyor bu kıvamda hoş oluyor ,kontrol ederek 10 dk daha çok koyu istiyorsanız kaynatabilirsiniz .
Reçel yanmasın rengi kahverengiye dönmesin.
Reçel 10 dk soğuduktan sonra kavanozlara doldurabilirsiniz, yeni bir kapakla ağzını kapatalım, ölçüsü isterseniz arttırabilirsiniz.
 
Geri
Üst