AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Anne sutu hic yoksa bebek nasil beslenmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Anne sütü hiç yoksa bebek nasıl beslenmeli?​

Ancak şunları unutmayın: Çocuklarda 1 yaşından önce yemeklere tuz ve şeker eklenmemelidir. 1 yaşından önce bebeklere inek sütü verilmemelidir….
- Tam yumurta.
- Kıyma tavuk, balık, ezmesi.
- Kurubaklagil yemekleri.
- Günde; 500cc formül mama yoğurt.
- Mevsim meyveleri.
- Sebze yemekleri.

Anne sütü olmazsa ne olur?​

Sindirim sistemi, enfeksiyonlar için koruyucu maddeler içerdiğinden anne sütü almayan bebekler sık sık enfeksiyonlara yakalanır. Orta kulak iltihabı riskini anne sütü alan bebeklere göre daha fazladır. Bazı kronik hastalıkların oluşma riski anne sütü almayan bebeklerde daha fazladır.
Bebeklere süt yerine ne verilebilir?
Küçük ve ergenlik çağındaki çocukların hatta erişkinlerin her gün süt yerine yoğurt (1 kase) , peynir ve alınan diğer besinler ile günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamada yeterlidir. Ayran da yoğurt yerine tercih edilecek başka bir kaynaktır. 2 bardak ayran 1 kase yoğurda eşdeğerdir.
Devam sütü içmeyen bebeğe ne verilir?
Devam sütlerini bardak veya kaşıkla da verebilirsiniz. Tüm çabalarınıza rağmen bebeğiniz zorlanıyor ise; 6. aydan itibaren devam sütünü bebeğinizin bazı ek gıdalarına ekleyerek verebilirsiniz. Örneğin çorbalarına ekleyebilir ya da yoğurt ve muhallebi yapımında kullanabilirsiniz.

Anne sütü yok ise ne tip bir gıda verilebilir?​

Bu durumun sağlanamadığı koşullarda; anne sütünün yerini tutmasa da anne sütüne yakınlaştırılmış hazır mamalar kullanılabilir. İnek sütü, 1 yaşından küçük bebeğin sindirim sistemine uygun olmaması nedeniyle çeşitli işlemlerden geçirilerek anne sütüne en yakın biçime dönüştürülür ve bu şekilde bebek mamaları üretilir.

Anne sütü yetersiz kalır mı?​

Bebeğin ilk altı ayda anne sütüyle beslenmesi çok önemlidir. Ancak bebek bu süreçte ayda en az 500 gram almıyorsa; anne sütü yetersiz demektir. Bu durumda formüllü mamalara başvurulur. İlk altı ayda verilen mamaların protein içerikleri anne sütüne çok yakındır.
Anne sütü neden az olur?
Annenin yeterli sıvı almaması, yetersiz beslenme, psikolojk sorunlar gibi faktörler anne sütünün az gelmesine veya kesilmesine neden olur. İşte, anne sütü azlığının nedenleri ve belirtileri… Stres, hormonal değişimler gibi pek çok farklı etkene bağlı olarak anne sütünde azalmalar görülebilmektedir.
Gece süt yerine ne verebilirim?
ÇOCUKLARA YATARKEN SÜT İÇİRMEYİN! Süt tüketmeyen çocukların peynir, yoğurt gibi süt ürünlerini kullanmaları konusunda ebeveynlerin çocukları teşvik etmelerini söyleyen Beyitler: ” Sütün tadını sevmeyen çocuklar için şeker ya da kakao kullanmayın. Bunların yerine süte pekmez veya bal ekleyin.

1 yaşından sonra hangi süt verilmeli?​

0-12’nci aylar arasında inek sütüne başlanmaması önerilir. 1 yaşından sonra bebek, inek sütünü sindirmeye hazırdır. Fosfor, kalsiyum ve çinkodan zengin olan inek sütü bebeğin diş, kemik sağlığı ve kas gücü için önemli bir besin kaynağıdır.

Devam sütün içine ne katılır?​

Aptamil Çocuk Devam Sütünü bebeğinizin sebze veya mercimek çorbalarına ekleyebilirsiniz. Sebzeli kavanoz pürelerine hazırlanmış Aptamil Çocuk Devam Sütü ekleyerek sütlü sebze çorbası yapabilirsiniz. Aptamil Çocuk Devam Sütü ile bebeğinizin muhallebisini yapabilirsiniz. Aptamil ile yoğurt mayalayabilirsiniz.
Mama yerine ne verebilirim?
İLK verilmesi gereken ek besinler;
 
Geri
Üst