Anne Pilavı Tanımı İçin Gereçler
500 gram tavuk göğsü
100 gram tereyağ
3 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
Anne Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinçleri güzelce yıkayınız. Pilav tavasına tereyağını koyup eritiniz.
Yıkadığımız pirinçleri pilav tavasına ekleyip güzelce kavurunuz.Tavukları haşlayın.
Üzerine haşladığımız tavuk suyunu (6 su bardağı) ekleyin. Pirinciniz su kaldırma oranına nazaran suyunuzu ayarlayınız.
Suyumuzu ayarladıktan sonra tuz ve azcık karabiber ek edelim.
Kaynadıktan sonra haşlanmış nohutu ek edip suyu çekilene kadar pişiriniz.
Anne Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram tavuk göğsü
100 gram tereyağ
3 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Karabiber
Anne Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinçleri güzelce yıkayınız. Pilav tavasına tereyağını koyup eritiniz.
Yıkadığımız pirinçleri pilav tavasına ekleyip güzelce kavurunuz.Tavukları haşlayın.
Üzerine haşladığımız tavuk suyunu (6 su bardağı) ekleyin. Pirinciniz su kaldırma oranına nazaran suyunuzu ayarlayınız.
Suyumuzu ayarladıktan sonra tuz ve azcık karabiber ek edelim.
Kaynadıktan sonra haşlanmış nohutu ek edip suyu çekilene kadar pişiriniz.
Anne Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı