Anne Pankeki Tanımı İçin Gereçler
2 yumurta
Çeyrek su bardağı şeker
Çeyrek su bardağı dut pekmezi
Çeyrek su bardağı eritilmiş tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tam buğday unu (göz kararı)
Anne Pankeki Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpıyoruz. Başka gereçleri üzerine ekleyip çırpmaya devam ediyoruz uygunca karışınca çırpmayı bırakabiliriz (Kıvamı krep hamurundan biraz daha koyu olacak şöyle de ayarlayabiliriz kepçeyle tavaya döktüğümüz vakit hamur çok yayılmayacak)
Krep tavamızı kızdırıp çok az sıvı yağ ekliyoruz hazırladığımız hamuru kepçe yardımıyla tavaya döküyoruz.
Üzeri göz göz olunca pankekleri çevirmemiz gerekiyor yoksa yanar. Çevirip hamurun gerisini da tıpkı halde pişiriyoruz.
Hamurumuz bitinceye kadar birebir sürece devam ediyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun .
Not: Bir sonraki denemem de yalnızca pekmez de yapacağım şekeri mutfağımdan çıkarmaya karar verdim yavaş yavaş onun denemelerini yapıyorum.
2 yumurta
Çeyrek su bardağı şeker
Çeyrek su bardağı dut pekmezi
Çeyrek su bardağı eritilmiş tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Tam buğday unu (göz kararı)
Anne Pankeki Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpıyoruz. Başka gereçleri üzerine ekleyip çırpmaya devam ediyoruz uygunca karışınca çırpmayı bırakabiliriz (Kıvamı krep hamurundan biraz daha koyu olacak şöyle de ayarlayabiliriz kepçeyle tavaya döktüğümüz vakit hamur çok yayılmayacak)
Krep tavamızı kızdırıp çok az sıvı yağ ekliyoruz hazırladığımız hamuru kepçe yardımıyla tavaya döküyoruz.
Üzeri göz göz olunca pankekleri çevirmemiz gerekiyor yoksa yanar. Çevirip hamurun gerisini da tıpkı halde pişiriyoruz.
Hamurumuz bitinceye kadar birebir sürece devam ediyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun .
Not: Bir sonraki denemem de yalnızca pekmez de yapacağım şekeri mutfağımdan çıkarmaya karar verdim yavaş yavaş onun denemelerini yapıyorum.