Anne Kurabiyesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
100gr margarin yahut tereyağı
1 tane yumurta akı (Sarısı üstüne)
4-5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 portakal rendesi
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzerine;
Ceviz

Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumuşamış margarinle un ve kabartma tozu hariç, başka gereçler güzelce ezilerek spatulayla karıştırılır.
En son denetimli bir halde un eklenmeye başlanır. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
En son kabartma tozu de eklenip ceviz büyüklüğünde hamurlar yuvarlanıp tepsiye dizilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp ceviz ekilir.
Önceden ısıtılmış 180derece fansız fırında kızarana kadar 20-25 dakika pişirilir. Dışı kıtır içi hafif yumuşak lezzetli mi lezzetli bir anne kurabiyesi deneyecek sefer afiyet olsun
Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst