Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yumurta
4 fincan şeker
4 fincan ayçiçek yağı
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 vanilya
5 su bardağı un
Üzeri için
Fındık
Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 yumurtanın beyazını üzeri için ayıralım. Kalan yumurtaları ve şekeri çırpalım.
Yağ, kabartma tozu, karbonat (Üzerine az limon sıkarak ekledim) vanilya ve unun bir kısmını ekleyerek spatula yardımı ile karıştıralım.
Unun kalanını da yavaş yavaş ek ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Ele biraz yapışan bir hamur oluyor. 30-60 dk buzdolabında bekletelim. Daha kolay biçim alıyor. Hamuru şekillendirdikten sonra yumurta akına daha sonra fındık kırığına batıralım.
Önceden ısıtılmış 175°c fansız fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım. Kıtır kıtır bir kurabiye oluyor. Afiyet olsun.
Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
4 fincan şeker
4 fincan ayçiçek yağı
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 vanilya
5 su bardağı un
Üzeri için
Fındık
Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 yumurtanın beyazını üzeri için ayıralım. Kalan yumurtaları ve şekeri çırpalım.
Yağ, kabartma tozu, karbonat (Üzerine az limon sıkarak ekledim) vanilya ve unun bir kısmını ekleyerek spatula yardımı ile karıştıralım.
Unun kalanını da yavaş yavaş ek ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Ele biraz yapışan bir hamur oluyor. 30-60 dk buzdolabında bekletelim. Daha kolay biçim alıyor. Hamuru şekillendirdikten sonra yumurta akına daha sonra fındık kırığına batıralım.
Önceden ısıtılmış 175°c fansız fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım. Kıtır kıtır bir kurabiye oluyor. Afiyet olsun.
Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı