Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt yada yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
Süt, sıvı yağ eklenir, ben süt yerine yoğurtta kullanıyorum sizin kararınız artık ne kullanırsanız.
Tekrar karıştıralım, akabinde unumuzu ekleyelim kabartma tozu ve vanilyamızıda ekleyelim, tekrar karıştıralım lakin mikser ile değil sıpatula ile yapalım ki hoş kabarsın
Hamurumuz pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar spatula ile karıştıralım.
160 derecede fırında 40 dakika gözlemleyerek pişirelim kürdan ile son kontrolümüzüde yapalım kürdan kuru çıkıyorsa pişmiştir.
Not: Fırınımızı 30 dakika boyunca açmayalım kekimiz kabarcığı inmesin şimdiden afiyet şifa olsun
Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt yada yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
Süt, sıvı yağ eklenir, ben süt yerine yoğurtta kullanıyorum sizin kararınız artık ne kullanırsanız.
Tekrar karıştıralım, akabinde unumuzu ekleyelim kabartma tozu ve vanilyamızıda ekleyelim, tekrar karıştıralım lakin mikser ile değil sıpatula ile yapalım ki hoş kabarsın
Hamurumuz pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar spatula ile karıştıralım.
160 derecede fırında 40 dakika gözlemleyerek pişirelim kürdan ile son kontrolümüzüde yapalım kürdan kuru çıkıyorsa pişmiştir.
Not: Fırınımızı 30 dakika boyunca açmayalım kekimiz kabarcığı inmesin şimdiden afiyet şifa olsun
Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı