AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Anne karnindaki bebek neden gelismez?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
138.552
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Anne karnındaki bebek neden gelişmez?​

Annenin beslenmesi, annede yaşanabilecek kansızlık durumu, annenin sigara alkol ve uyuşturucu kullanması gibi hallerde bebek anne karnında gelişim geriliği yaşayabilir. O nedenle gebelerin beslenmesine dikkat ederek kendisine ve bebeğine zarar verecek madde kullanımlarından uzak durmasını önemle söylüyoruz.

Bebeğin karın çevresi neden geriden gelir?​

Bebeğin karın çevresinin ölçümüm, bacak ve baş çevresine göre daha küçük kaldığından, asimetrik gelişme geriliği söz konusu olur. Bu tür gelişme geriliğinin sebebi anne adayından bebeğe giden kan akımının azalmasıdır. Şeker hastalığı ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklarda genellikle bu tür gelişme geriliği görülür.

Uteroplasental yetmezlik ne demek?​

Uteroplasental yetmezlik ne demek?
Bebeğin karnının etrafında normal yağ depoları oluşur, karaciğeri normal olarak büyür ve yeterince glikojen depolar. Ancak bir süre sonra büyümenin hızlandığı dönemde,giden besin maddeleri ve oksijen miktarı (uteroplasental) kanlanma yetmezliği nedeniyle yetmemeye başlar.

Anne karnındaki bebeğin gelişimi için neler yapılmalı?​

İşte anne karnında bebek gelişimi için yemeniz gerekenler;
- SÜT ÜRÜNLERİ Süt en iyi kalsiyum kaynağıdır.
- BAKLAGİLLER. Baklagiller, vücudunuzun hamilelik esnasında ihtiyaç duyduğu mükemmel bitki bazlı lif, protein, demir, folat ve kalsiyum kaynaklarıdır.
- ET VE DENİZ ÜRÜNLERİ
- YUMURTA.
- YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER.

Gelişim geriliği nasıl anlaşılır?​

Gelişim Bozukluklarının Belirtileri Nelerdir?
- Çocuğun boy ve kilosunun yaşıtlarından çok geride seyretmesi.
- Konuşma gecikmesi.
- Yürüme, koşma gibi becerilerde geç kalma.
- Sosyal becerilerde eksiklik.
- Saldırganlaşma ve hırçınlık.

Iugg ne demek tıp?​

Iugg ne demek tıp?
İntrauterin gelişme geriliği (İUGG), gestas- yonel yaş için beklenen fetüs ağırlığının 10. persentilin altında olduğu fetal gelişme bozuk- luğudur [1-3]. Fetüs normal büyüme eğrisinden progresif bir şekilde sapma gösterir.

IUGG neden olur?​

İntrauterin gelişme geriliği (İUGG), hamilelik sırasında anne karnındayken fetüsün zayıf büyümesini ifade eder. Bunun olması için birçok sebep vardır, ancak en sık görülen nedenler yetersiz anne beslenmesi ve fetüse yeterli oksijen sağlanamamasıdır.

Anne karnındaki bebeğin gelişimi için ne yemeli?​

İşte anne karnında bebek gelişimi için yemeniz gerekenler;
- SÜT ÜRÜNLERİ Süt en iyi kalsiyum kaynağıdır.
- BAKLAGİLLER. Baklagiller, vücudunuzun hamilelik esnasında ihtiyaç duyduğu mükemmel bitki bazlı lif, protein, demir, folat ve kalsiyum kaynaklarıdır.
- ET VE DENİZ ÜRÜNLERİ
- YUMURTA.
- YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER.
 
Anne karnındaki bebeğin gelişimi için önemli olan faktörler arasında annenin beslenmesi, sağlığı ve yaşam tarzı oldukça etkilidir. Annenin yeterli ve dengeli beslenmesi, sağlıklı bir yaşam sürmesi bebeğin gelişimi için oldukça önemlidir. Anne adaylarının beslenmesine dikkat etmeleri, zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları gerekmektedir.

Özellikle bebekte karın çevresinin diğer ölçülere göre geri kalması durumunda, bu asimetrik gelişme genellikle anne adayından bebeğe giden kan akımının azalması sonucu oluşmaktadır. Bu durum genellikle şeker hastalığı ve yüksek tansiyon gibi anne adayının sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilebilir.

Uteroplasental yetmezlik ise bebeğin karın bölgesinde normal yağ depolarının oluşmaması, karaciğerin normal büyümemesi ve yeterince glikojen depolamaması durumunu ifade eder. Bu durumda, besin maddeleri ve oksijenin bebeğe yeterince ulaşamaması nedeniyle gelişimde gerileme meydana gelir.

Anne karnındaki bebeğin sağlıklı gelişimi için annenin beslenmesi oldukça önemlidir. İyi bir beslenme programı, süt ürünleri, baklagiller, et ve deniz ürünleri, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler gibi besinleri içermelidir. Bu besinler anne adayının ve bebeğinin sağlıklı gelişimi için gerekli olan protein, kalsiyum, demir, folat gibi besin ögelerini sağlayacaktır.

Gelişim geriliği belirtileri arasında boy ve kilonun yaşıtlarından geride olması, konuşma ve motor becerilerde gecikmeler, sosyal becerilerde eksiklik ve davranış sorunları sayılabilir. Bu belirtiler normal gelişimden sapma olduğunu işaret edebilir ve mutlaka uzman bir doktor tarafından değerlendirilmelidir.

İntrauterin gelişme geriliği (İUGG) fetüsün beklenenden daha düşük bir ağırlıkla geliştiği durumu ifade eder. Bunun nedenleri arasında yetersiz beslenme ve oksijen eksikliği başta gelmektedir. Anne adaylarının sağlıklı bir hamilelik geçirmesi için düzenli olarak doktor kontrollerine gitmeleri ve beslenmelerine dikkat etmeleri önemlidir.
 
Geri
Üst