AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Anlasmali bosanma arabuluculuk olur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Anlaşmalı boşanma arabuluculuk olur mu?​

Boşanma avukatı dava açmadan ya da dava açtıktan sonra tarafları bir araya getirebilir ve anlaşmazlığın taraflar arasında iletişim kurmak yoluyla sağlanmasına imkân tanınmasını sağlayabilir. Ancak avukatların bu girişimlerine arabuluculuk denemez.

Aile arabuluculuğu Türkiyede var mı?​

Yalnızca aile içi şiddet iddiası içeren uyuşmazlıklarda arabuluculuk hiçbir şekilde yapılamaz. Aile içi şiddet iddiası süreçte sonradan ortaya çıksa dahi arabulucunun burada süreci sona erdirmesi gerekmektedir. Türkiye’de henüz arabuluculukta da avukatlıkta olduğu gibi uzmanlık yok ve uzmanlık eğitimi de verilmemekte.
Mahkemeler, davanın her aşamasında çiftleri danışmana yönlendirebilecek. Hakimler, çiftlerin boşanmalarına karar verirken danışmanların hazırladıkları raporları dikkate alacak. 81 ildeki SHM’lerde bir aile danışmanı mutlaka bu iş için görevlendirilecek.
Aile mahkemelerinde arabuluculuk var mı?
Zaman geçtikçe daha popüler hale gelen ve bununla paralel olarak hizmet alanında artışlar görülen arabuluculuk faaliyeti, aile hukukunda da geçerliliğini koruyan bir hizmettir. Öyle ki bu kapsamdaki davaların bir kısmında arabuluculuk hizmeti zorunludur.
Boşanma davasında arabuluculuk zorunlu mu?
Türkiye’de aile arabuluculuğu daha çok konuşulacak Örneğin aile içi şiddet içeren bir konu arabuluculuk yöntemi ile çözülemez. Boşanma, velayetin kaldırılması davaları arabuluculuğa uygun değildir. Mahkeme tarafından görülüp sonuçlandırılması gerekir. Ancak boşanmaya bağlı hususlar aile arabuluculuğu için uygundur.

Aile arabuluculuğu zorunlu mu?​

Boşanmada Arabuluculuk Zorunlu Mu? Türkiye’de ticaret hukuku, iş hukuku ve tüketici hukuku meselelerinde arabulucuya başvurmak dava şartı olarak kanun ile düzenlenmiş ve zorunludur. Bu konularda öncelikle arabuluculuk sürecini tüketmeyen taraflar dava açtığında, dava, dava şartı eksikliğinden reddedilmektedir.

Aile hukukunda arabuluculuk var mı?​

Aile hukuku kaynaklı davalarda bilhassa Boşanma davalarının neredeyse tümünde psikolojik, sözel, ekonomik, cinsel, sosyal, fiziksel şiddet vardır. Hal böyleyken yargılama yapılmadan şiddet olup olmadığının ayrımının yapılması olası değildir. Bu nedenle de aile hukuku uyuşmazlıklarında ARABULUCULUK asla MÜMKÜN DEĞİLDİR.
Mezun olmadan aile danışmanlığı sertifikası alınır mı?
1) aile danışmanı olabilmek için hangi bölümlerden mezun olmak gereklidir? sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olmak gereklidir.
 
Geri
Üst