AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Anlama kitligi neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Anlama kıtlığı neden olur?​

Afazi, beyindeki konuşma merkezlerinde meydana gelen bir hasar sonucunda konuşma, konuşulanı anlama, adlandırma, tekrarlama, okuma veya yazma gibi becerilerin kısmen ya da tamamen kaybıdır. Beyin damar hastalıkları, beyin kanamaları, beyin tümörleri, kafa travması, enfeksiyon hastalıkları gibi nedenlerle oluşur.

Konuşmada atlama nedir?​

Sesin düşürülmesi veya atlanması: Bir sözcüğü oluşturan seslerin tümü çıkarılmadan sözcüğün söylenmeye çalışılması durumunda ortaya çıkar. Sözcük sanki o sözcükte, o ses yokmuş gibi söylenir.
Artikülasyon nedir örnekleri?
Artikülasyon konuşma seslerinin üretiminin motor hareketlerini içerir. Artikülasyon sorunları, çocuğun belirli sesleri üretmekte güçlük çekmesi veya sesleri yanlış üretmesidir. Söylenmesinde yanlışlıkların en sık yapıldığı sesler yaşla düzelmesi beklenen seslerdir. Bunlar (l,r,s,z,ş,j,c,ç) sesleridir.
Konuşma bozukluğu hangi hastalıklarda görülür?
Konuşmada rol alan yapılardaki bozukluklar, yarık damak, diş problemleri, nörolojik problemler, işitme kaybı gibi fiziksel sebeplerle beraber, serebral palsi, zihinsel yetersizlik, otizm spektrum bozuklukları, down sendromu gibi gelişimsel ve genetik bozukluklar da dil ve konuşma bozukluklarına yol açabilmektedir.

Öğrenme güçlüğü gecer mi?​

Öğrenme güçlüğü tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır. Doğru teşhis ve tedavi ile başarı oranı yükselmektedir.

Anlama bozukluğu nasıl anlaşılır?​

Öğrenme güçlüğü belirtileri
- Konuşmaya başlamasında önemli ölçüde gecikme,
- Kelimeleri telaffuz etmede ve yeni kelimeleri öğrenmede zorluk ya da yavaşlık,
- Motor hareketlerin gelişmesinde yavaşlık (Örn; ayakkabı bağlanmak ya da düğme iliklemede güçlük, sakarlık)
Öğrenme güçlüğü bir hastalık mıdır?
Bu durum bir hastalık mıdır sorusu için yanıt veren uzmanlar bu problemin bir hastalık olarak algılanmaması gerektiğine vurgu yapmaktadır. Öğrenme zorluğu yalnızca öğrenme noktasında çocukların yaşıtlarına göre farklılığa sahip olduğu anlamına gelmektedir.
Öğrenme güçlüğüne neden olan faktörler?
Hamilelik süresince kötü bakım, çok genç ya da yaşlı anne olma, hamilelikte geçirilen enfeksiyon hastalıkları, ilaç kullanma, ışın tedavisi görme, doğum öncesi kötü beslenme, sigara ya da içki kullanma, annenin sahip olduğu diyabet gibi hastalıklar özel öğrenme güçlüğünde etkili olabilir.

Anlama Kitligi nedir?​

bir şeyi kavrama, öğrenme, değerlendirme, karar verebilme, kavramları kullanma ve kavramlar, olaylar, vb. arasında ilişkiler kurabilme, bunları anlamlandırabilme, olayları, ilişkileri yöneten ilkeleri, kuralları belirleyebilme yetisi bakımından eksiklik, yetersizlik gösterme durumu.

Öğrenme güçlüğü ne zaman biter?​

Özgül öğrenme güçlüğü olan çocuklarda eğitsel tedaviye en az 6 ay devam etmek gerekir. İlerleme yavaş olduğu için bu dönemde sabırlı olmalısınız.
Özgül öğrenme güçlüğü tedavi edilebilir mi?
Özgül öğrenme güçlüğünü ortadan kaldıracak bir ilaç tedavisi bulunmamaktadır. Ancak bu sorunun yanısıra dikkat eksikliği aşırı hareketlilik, depresyon, kaygı bozukluğu gibi başka psikiyatrik bozukluklar eşlik ediyorsa bunların ilaçla tedavisi düşünülebilir.
Algılama sorunu nedir?
dönemde olsa da, son dönemlerde daha çok gündeme gelen algı dağınıklığı problemi, kişilerin işlerine, sohbetlerine dikkatli bir şekilde yoğunlaşamaması, iş verimliliğinde düşüş, unutkanlık, yoğunlaşma bozukluğu, halsizlik hissi, programlı bir hayat kuramama, hayatını düzenli ve verimli bir şekilde idare edememe ile …

Öğrenme güçlüğü nasıl belli olur?​

Öğrenme Güçlüğü Belirtileri Nelerdir?
- Konuşma ve telaffuzda gecikme,
- Bir şeyi isimlendirirken sözcük bulmada zorluk,
- Yaşından daha az sözcük dağarcığına sahip olma,
- Yüklemlerde yani temel kelimelerde zorlanıyorsa( gitmek, vermek, almak vb)
- Hecelerin yerlerini değiştiriyorsa.
- Dinleme ve izlemede güçlük,

Öğrenme güçlüğü hastalığı nedir?​

Aynı zamanda öğrenme güçlüğü olarak bilinen disleksi, bir bireyin normal zeka düzeyinde olmasına rağmen dil, okuma, ve yazma becerilerinde sorunlar yaşamasına neden olan bir özel öğrenme bozukluğudur.
Öğrenme güçlüğü nedir ne değildir?
Öğrenme güçlüğü normal ya da normal üzeri zeka düzeyine sahip olan bireylerde gözlemlenir. Öğrenme güçlüğü zeka geriliği ile bağlantılı değildir. Öğrenme güçlüğü yaşayan bireylerin öğrenme ile ilgili problemleri öğrenme stillerinin farklı olmasından kaynaklanır.
Öğrenme güçlüğü sonradan olur mu?
Özel öğrenme güçlüğü: Doğuştandır. Görme işitme sorununa bağlı değildir. Zeka sorununa bağlı değildir.

Öğrenme güçlüğü özellikleri nelerdir?​

Dikkat eksikliği, okuma güçlükleri, zayıf motor beceriler, yazılı dil problemleri, sözel dil problemleri, sosyal beceri yetersizlikleri, sayısal becerilerle ilgili problemler, psikolojik işlemleme yetersizlikleri ve bilgi işlemleme problemleri özel öğrenme güçlüğü olan çocukların genel özellikleri olarak belir- …

Disleksi olduğunu nasıl anlarız?​

Okuma bozukluğu şeklinde gözlemlenen disleksi, kelimeleri hecelemede zorlanma, hızlı okumada zorlanma, kelimeleri yazmada zorlanma ya da yanlış telaffuz etme gibi durumlarda gözlemleniyor. Okul öncesi dönemde belirtiler vermesine rağmen en çok ilkokul döneminde belirgin hale geliyor.
 
Geri
Üst