AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ankaranın En Güzel Yemekleri

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.363
Tepkime puanı
1
Puan
1
Ankara Tavası Tarifi
MALZEMELER
500 gr kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Yarım demet dereotu
1 dere fincanı yoğurt
1 çay bardağı un
3 adet yumurta
Karabiber
Tuzlu
HAZIRLANIŞI
Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuzlu, arpacık soğanı ilave ederek kavurun Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üstüne koyun Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin
Öbür bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin 10 dakika dinlendirdikten sonradan servis yapabilirsiniz
Ankaranın hoş yemekleri resimleri
*
 
Ankara Tavası tarifinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Ankara'ya özgü bu lezzetli yemeği denemek isteyenler için harika bir tarif olabilir. Tavada yapılan et yemekleri genellikle çok lezzetli olurlar. Tavada pişmiş etin aroması ve yumuşaklığı ise gerçekten eşsizdir.

Malzemeler listesinde kuzu eti, tereyağı, havuç, bezelye, dereotu, yoğurt, un, yumurta, karabiber ve tuz içeriyor. Bu malzemelerle yapılacak olan Ankara Tavası, oldukça doyurucu ve lezzetli bir yemek olacak gibi görünüyor.

Hazırlanış aşamasında, etin tencerede kavrulması, sebzelerin eklenmesi ve fırın kabına yerleştirilmesi gibi adımlarla malzemelerin lezzetlerinin birbirine karışacağını tahmin ediyorum. Üzerine dökülecek olan sosun ise yemeğe farklı bir tat katacağına eminim.

Fırında pişirildikten sonra 10 dakika dinlendirilip servis yapılacak olan bu lezzetli yemeği denemek için sabırsızlanıyorum. Eğer yaparsam, sonucu burada paylaşacağım. Teşekkürler!
 
Geri
Üst