- Konu Yazar
- #1
Ankara Simiti (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
3.5 su bardağı un
1.5 çay kaşığı kurumaya
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı su
Simiti batırmak için;
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı pekmez
1 su bardağı kavrulmuş susam
Ankara Simiti (Çıtır Çıtır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ile mayayı elimizle karıştırıp erimesini sağlayalım.
Ununu ,tuzunu ekleyip yoğuralım.
Hamuru toparlamak için elimizi yağlayıp bir iki tur daha yoğuralım ,üzerini kapatıp 40 dakika mayalanmasını sağlayalım.
Mayalanınca hamuru 6 parçaya bölüp herbir parçayı yuvarlayarak 80 santim şeritler yapıp onu da tekrar ikiye katlayıp iki başından kıvırıp birleştirelim.Bir tepsiye dizelim.
Fırını 250 derecede simitleri pişireceğimiz tepsiyide fırına koyup 10dakika ısınmasını sağlayalım.
Isınan tepsiyi fırından çıkarıp (bir tutaç kullanalım elimizi yakmayalım).
Simitlerimizi çabucak pekmezli suya ve susama batırıp sıcak tepsiye dizin.
250 derecede 15 dakika pişirelim ,simitler çok hafif tepsiye yapışabilir bir bıçak yada spatula ile çıkarabiliriz.
Ankara Simiti (Çıtır Çıtır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
3.5 su bardağı un
1.5 çay kaşığı kurumaya
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı su
Simiti batırmak için;
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı pekmez
1 su bardağı kavrulmuş susam
Ankara Simiti (Çıtır Çıtır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ile mayayı elimizle karıştırıp erimesini sağlayalım.
Ununu ,tuzunu ekleyip yoğuralım.
Hamuru toparlamak için elimizi yağlayıp bir iki tur daha yoğuralım ,üzerini kapatıp 40 dakika mayalanmasını sağlayalım.
Mayalanınca hamuru 6 parçaya bölüp herbir parçayı yuvarlayarak 80 santim şeritler yapıp onu da tekrar ikiye katlayıp iki başından kıvırıp birleştirelim.Bir tepsiye dizelim.
Fırını 250 derecede simitleri pişireceğimiz tepsiyide fırına koyup 10dakika ısınmasını sağlayalım.
Isınan tepsiyi fırından çıkarıp (bir tutaç kullanalım elimizi yakmayalım).
Simitlerimizi çabucak pekmezli suya ve susama batırıp sıcak tepsiye dizin.
250 derecede 15 dakika pişirelim ,simitler çok hafif tepsiye yapışabilir bir bıçak yada spatula ile çıkarabiliriz.
Ankara Simiti (Çıtır Çıtır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı