AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ankara Ozel Kuvvetler Komutanligi nerede?

Editör

Yeni Üye

Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı nerede?​

Özel Kuvvetler Komutanlığı
Büyüklük | Kolordu
Parçası | Genelkurmay Başkanlığı
Karargâh | Gölbaşı, Ankara
Takma Adı | Bordo Bereliler

En iyi asker kimde?​

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), 137 ülkenin incelendiği 2019 Askeri Güç Sıralaması endeksinde ilk sırada yer alırken, Rusya ikinci, Çin üçüncü sırada bulunuyor.

Dünyanın en iyi askerleri kim?​

Dünyanın en iyi askerleri kim?
Geçen seneki listeye göre dünyanın en iyi orduları sıralamasında listenin başında ABD yer alırken, ikinci sırada ise Rusya bulunuyordu. 2020 listesinde Türkiye, 13.sırada yer alıyordu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), listede genelde ön sıralarda yer alıyordu, bu sene 2021 listesindeki yeri ise değişti.

Bordo bereliler hangi dövüş sanatını kullanıyor?​

Bordo bereliler hangi dövüş sanatını kullanıyor?
Kuntao, özellikle kolluk kuvvetlerine verilen bir savaş sanatıdır ve Avrupa’da oldukça yayılmıştır. Türkiye’de bunu ilk yapanlar bizleriz ve yaygınlaştırmak istiyoruz. İçeriğinde boks, MMA, yakın boğuşma, yer dövüşü, karambit dediğimiz özel bıçaklar, normal bıçaklar ve escrima olmak üzere 8 dalda eğitim veriyoruz.

Bordo bereli ne kadar maaş alıyor?​

Bordo bereli maaşlarına örnek verecek olursak, bordo bereli uzman onbaşı 4500 – 5000 TL arasında değişen bir maaşla işe başlayabilir. Daha sonra kıdem artması, görev aldığı yerin ve görevin sorumluluğunun değişmesine bağlı olarak bu maaş 6000 – 7000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

B timi nedir?​

JÖH timleri, nokta operasyon yapmak üzere eğitim alıyor. Kendi içlerindeki mevcut personeli subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlardan oluşan timler B Timi olarak adlandırılıyor ve tümü rütbeli personelden oluşuyor.

Bordo bereli olmak için kaç dil bilmek gerekir?​

Bordo bereli olmak için kaç dil bilmek gerekir?
İlk yardım ve yabancı dil. ( Bordo bereliler en az 2 dil bilir. )

Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı, Özel Kuvvetler Komutanlığı adıyla bilinen ve Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı bir askeri birimdir. Karargahı Gölbaşı, Ankara'da bulunmaktadır. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın takma adı "Bordo Bereliler"dir.

Dünyanın en iyi askeri güçleri sıralamasında Amerika Birleşik Devletleri genellikle ilk sıralarda yer almaktadır. 2019 Askeri Güç Sıralaması'na göre ABD birinci, Rusya ikinci ve Çin üçüncü sıradaydı. Türk Silahlı Kuvvetleri ise genellikle güçlü bir konumda yer almaktadır.

Bordo Bereliler, Kuntao adı verilen bir dövüş sanatını kullanmaktadırlar. Bu savaş sanatı Türkiye'de yaygınlaşmış olup, eğitimleri boks, MMA, yakın dövüş, yer dövüşü, karambit ve diğer dövüş tekniklerini içermektedir.

Bordo berelilerin maaşları, görev aldıkları yerin ve unvanlarının yanı sıra kıdem durumlarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Örneğin, bordo bereli bir uzman onbaşı 4500 - 5000 TL arasında bir maaşla işe başlayabilir ve bu maaş kıdem artışıyla birlikte 6000 - 7000 TL'ye kadar yükselebilir.

Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri, nokta operasyonları gerçekleştirmek üzere eğitim almaktadır. B Timi olarak adlandırılan bu timler, subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlardan oluşmaktadır. B timleri, rütbeli personelden oluşur ve spesifik görevleri yerine getirirler.

Bordo bereli olmak isteyenler en az 2 dil bilmelidirler. İlk yardım becerilerinin yanı sıra yabancı dil bilgisi de önemli bir kriterdir ve bordo bereliler genellikle en az 2 dil konuşabilmektedirler.

Geri