Ankara Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Hangi Bölümler Var?

theking

Yeni Üye
Ankara Eğitim Ve Araştırma Hastanesi bünyesinde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Hastanede dahiliye, ortopedi, göz, kulak burun boğaz, dermatoloji gibi çeşitli branşlar mevcuttur. Ayrıca, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları, nöroloji, kardiyoloji gibi uzmanlık alanları da hizmet vermektedir. Hastanenin bünyesinde acil servis ve yoğun bakım üniteleri de bulunmaktadır. Hastaların rahat ve hızlı bir şekilde tedavi olabilmeleri için modern donanımlar ve teknolojik cihazlar kullanılmaktadır. Ayrıca, hastanede ameliyathane ve radyoloji birimleri gibi önemli bölümler de yer almaktadır. Ankara Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, geniş bir sağlık hizmeti yelpazesi sunmaktadır.
İçindekiler

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çeşitli tıbbi uzmanlık alanlarında hizmet veren bir hastanedir. Hastanede bulunan bölümler arasında:

1. Dahiliye Bölümü

Hastanın iç organlarının hastalıklarının teşhis ve tedavisini yapan bölümdür. İç hastalıkları, kardiyoloji, gastroenteroloji, nefroloji gibi alt dalları da içerir.

2. Cerrahi Bölümü

Ameliyat gerektiren hastalıkların tedavi edildiği bölümdür. Genel cerrahi, beyin cerrahisi, kalp cerrahisi, plastik cerrahi gibi farklı cerrahi uzmanlık alanları bulunur.

3. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü

Kadın hastalıkları, doğum ve gebelik takibiyle ilgilenen bölümdür. Jinekoloji, obstetrik gibi alt dalları da içerir.

4. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü

Çocukların sağlık sorunlarıyla ilgilenen bölümdür. Pediyatri alanında uzmanlaşmış doktorlar tarafından hizmet verilir.

5. Göz Hastalıkları Bölümü

Göz rahatsızlıklarının teşhis ve tedavisini yapan bölümdür. Retina, kornea, glokom gibi alt dalları bulunur.

6. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü

Kulak, burun ve boğaz rahatsızlıklarıyla ilgilenen bölümdür. Odyoloji, foniyatri gibi alt dalları da içerir.

7. Dermatoloji Bölümü

Cilt hastalıklarının teşhis ve tedavisine odaklanan bölümdür. Kozmetoloji, alerji gibi alt dalları da bulunur.

8. Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü

Kemik, eklem ve kas hastalıklarıyla ilgilenen bölümdür. Ortopedik cerrahi, fizik tedavi ve rehabilitasyon gibi alt dalları vardır.

9. Nöroloji Bölümü

Sinir sistemi hastalıklarının teşhis ve tedavisini yapan bölümdür. İnme, epilepsi, Parkinson hastalığı gibi alt dalları da içerir.

10. Psikiyatri Bölümü

Ruh sağlığı ve psikolojik sorunlarla ilgilenen bölümdür. Depresyon, anksiyete, şizofreni gibi hastalıkların tedavisi yapılır.

11. Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü

Enfeksiyon hastalıklarının teşhis ve tedavisini yapan bölümdür. HIV/AIDS, hepatit gibi hastalıkların tedavisiyle ilgilenir.

12. Nefroloji Bölümü

Böbrek hastalıklarıyla ilgilenen bölümdür. Böbrek yetmezliği, böbrek taşı gibi hastalıkların tedavisi yapılır.

13. Radyoloji Bölümü

Radyolojik görüntüleme yöntemleriyle teşhis yapılmasını sağlayan bölümdür. Ultrasonografi, manyetik rezonans görüntüleme (MRG), bilgisayarlı tomografi (BT) gibi teknikler kullanılır.

14. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Bölümü

Ameliyat sırasında anestezi uygulayan ve yoğun bakım hizmeti veren bölümdür. Anestezi, ağrı yönetimi gibi konularla ilgilenir.

15. Gastroenteroloji Bölümü

Sindirim sistemi hastalıklarıyla ilgilenen bölümdür. Mide, bağırsak, karaciğer, safra kesesi gibi organların hastalıklarının tedavisi yapılır.

16. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü

Hormonal bozukluklar ve metabolik hastalıklarla ilgilenen bölümdür. Şeker hastalığı, tiroid hastalıkları gibi konulara odaklanır.

17. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü

Kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarının tedavi edildiği bölümdür. Fizik tedavi, rehabilitasyon, masaj gibi yöntemler kullanılır.

18. Onkoloji Bölümü

Kanser hastalıklarının teşhis ve tedavisine odaklanan bölümdür. Kemoterapi, radyoterapi gibi tedavi seçenekleri sunar.

19. Nükleer Tıp Bölümü

Radyoaktif maddelerin kullanıldığı tanı ve tedavi yöntemlerinin uygulandığı bölümdür. Positron emisyon tomografisi (PET), sintigrafi gibi teknikler kullanılır.

1. Ankara Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Kardiyoloji bölümü bulunmaktadır.
2. Hastanede Dahiliye bölümü de hizmet vermektedir.
3. Ortopedi bölümü Ankara Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde mevcuttur.
4. Hastanenin Cerrahi bölümünde ameliyatlar gerçekleştirilmektedir.
5. Ankara Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Göz Hastalıkları polikliniği bulunmaktadır.

Ankara Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Kulak Burun Boğaz bölümü de hizmet vermektedir.
Hastanenin Üroloji bölümünde çeşitli ürolojik hastalıkların tedavisi yapılmaktadır.
Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünde gebelik takibi ve doğum hizmeti sunulmaktadır.
Ankara Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Radyoloji bölümü de bulunmaktadır.
Hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde çocukların sağlık sorunlarıyla ilgilenilmektedir.