AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Anıtkabir'deki Bilinmeyen Sır

haberci

Yeni Üye
Anıtkabir'deki bilinmeyen olum tutanağı
Anıtkabirin kitabelerinin yazımında gorev yapan ressamhattat Etem Calışkan, Ataturkun olum tutanağının gumuş muhafaza icerisinde kabre gomulduğunu one surduİstanbul Devlet Guzel Sanatlar Akademisi Oğretim Uyesi merhum Prof Dr Emin Barın ile Anıtkabir'in kitabelerini yazan ressamhattat Etem Calışkan, 59 yıl once deri uzerine yazılan Ataturk'un olum tutanağının gumuş muhafazada Buyuk Onder'in kabrine gomulduğunu belirtti
Oğrencilere, sanatı, anıları ve hayata bakış acısı uzerinde sunumlar yapan ve Anıtkabir ile ilgili hayatının en onemli donemini anlatan Calışkan, kendi el yazısıyla Ataturk portrelerinin uzerine, Ataturk'un sozlerini yazıp imzasını da atarak eğitim kurumlarına hediye etti
imagesanitkabirdekibilinmeyensir5ad11f037d324

Anıtkabir'in kitabelerinin yazımında görev yapan ressam-hattat Etem Çalışkan'ın ortaya attığı iddiaya göre, Atatürk'ün ölüm tutanağının gümüş muhafaza içerisinde kabre gömüldüğü belirtilmiş. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Barın ile Etem Çalışkan, 59 yıl önce deri üzerine yazılan Atatürk'ün ölüm tutanağının gümüş muhafazada Büyük Önder'in kabrine gömüldüğünü kaydetmişler.

Etem Çalışkan, öğrencilere sanatı, anıları ve hayata bakış açısını aktaran bir isim olarak biliniyor. Anıtkabir ile ilgili en önemli dönemini anlatan Çalışkan, kendi el yazısıyla Atatürk portrelerinin üstüne Atatürk'ün sözlerini yazarak imzasını atmış ve eğitim kurumlarına hediye etmiş. Bu detaylar Anıtkabir'in yazım sürecine dair ilginç ve önemli bilgiler sunmaktadır.

Geri