Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Anıl Çeçen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
hukukçu / yazar 1948 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Koleji ve Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Aynı Fakültede doktorasını yaparak on yılı aşkın süre öğretim görevlisi olarak çalıştı. Öğrencilik yıllarında gazetecilik yaptı. Bilimsel çalışmalarının yanı sıra kültürel ve toplumsal çalışmaları da sürdüren Anıl Çeçen; sırasıyla Atatürk Enstitüsü Genel Yazmanlığı, Halkevleri Genel Yazmanlığı, UNESCO Eğitim Komisyonu Üyeliği, Türkiye Yazarlar Sendikası Ankara Temsilciliği ve Sanat Kurumu Başkanlığı yaptı. Türkiye’deki dergi ve gazetelerde yüzlerce yazısı ve bilimsel araştırmaları yayımlandı.
ESERLERİ: Türkiye’de Sendikacılık (1973), Atatürk ve Cumhuriyet (1981), Adalet Kavramı (1981), Kültür ve Politika (1984), Sosyal Demokrasi (1984), Halkevleri (1990).

Anıl Çeçen, 1948 yılında Ankara'da doğmuş bir hukukçu ve yazardır. Eğitimini Ankara Koleji ve Ankara Hukuk Fakültesi'nde tamamlayan Çeçen, aynı fakültede doktorasını yapmış ve on yılı aşkın süre öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Öğrencilik yıllarında gazetecilik de yapan Anıl Çeçen, sadece bilimsel çalışmalar yapmakla kalmamış, aynı zamanda kültürel ve toplumsal çalışmalar da yürütmüştür.

Çeçen'in kariyerinde önemli görevler üstlenmiş olduğu da bilinmektedir. Sırasıyla Atatürk Enstitüsü Genel Yazmanlığı, Halkevleri Genel Yazmanlığı, UNESCO Eğitim Komisyonu Üyeliği, Türkiye Yazarlar Sendikası Ankara Temsilciliği ve Sanat Kurumu Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. Ayrıca Türkiye'deki çeşitli dergi ve gazetelerde yüzlerce yazısı ve bilimsel araştırmaları da yayımlanmıştır.

Anıl Çeçen'in eserleri de oldukça geniş bir yelpazede yer almaktadır. Bazı önemli eserleri arasında "Türkiye'de Sendikacılık" (1973), "Atatürk ve Cumhuriyet" (1981), "Adalet Kavramı" (1981), "Kültür ve Politika" (1984), "Sosyal Demokrasi" (1984) ve "Halkevleri" (1990) kitapları sayılabilir. Bu eserler, Türkiye'nin sosyal, kültürel ve siyasi yapısına dair derinlemesine çalışmalar içermektedir.

Geri