AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ani harabelerine Ne zaman gidilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ani harabelerine Ne zaman gidilir?​

ANİ HARABELERİ ZİYARET SAATLERİ Ani ören yerini yaz döneminde 08:00-19:00, kış döneminde 08:00-17:00 arasında gezebilirsiniz.
Ani Harabeleri kaç yaşında?
Ani Harabeleri, antik kentinin Milattan Önce 3000 yılına kadar dayanan köklü bir geçmişe sahiptir. 3600 yıldan beridir insanlığa hizmet eden bu tarihi nokta; aynı zamanda da İpek Yolu’nun geçiş noktasında da yer alıyor.
Ani harabelerinde neler var?
Ani Harabeleri’nde yer alan yapılar arasında; İpek Yolu Köprüsü, Tigran Honents Kilisesi, Aziz Prkich (Halaskar) Kilisesi, Kral Gagik Kilisesi, Çoban Kiliesi (Hovui Ekeghetsi), Aslanlı Kapı, Ateş Tapınağı, Küçük Hamam, Yıkık Minare ve Ebu’l Muammeran Camii, Selçuklu Kervansarayı, Ebu’l Menuçehr Camii, Mağaralar ve …

Ani Harabeleri kimler tarafından yapıldı?​

1877-78 Osmanlı-Rus savaşında Rusların eline geçen bölge, Birinci Dünya Savaşı sonrası Osmanlılar tarafından geri alındı. Ancak Ani platosu daha sonra yeni kurulan Ermenistan Cumhuriyeti’nin eline geçti. 1920’de, Kurtuluş Savaşı sırasında Ani son bir kez daha el değiştirdi ve Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına dahil oldu.
Kars şehir merkezinden Ani harabelerine nasıl gidilir?
Ani Harabelerine gitmenin en popüler 2 yolu araç kiralamak ve taksiyle anlaşmak. Genelde Ani Harabeleri ve Çıldır Gölü aynı gün içinde ziyaret ediliyor. Anlaştığınız taksi sizi otelinizden alıyor, önce Ani Harabeleri’ne sonra da Çıldır Gölü’ne götürüp akşam da tekrar Kars merkeze getiriyor.
Ani Harabeleri hangi ülkede?
Kars’ın şehir merkezine 48 km mesafede, Türkiye-Ermenistan sınırına yakın Arpaçay kenarında yer alan Ani Harabeleri, yüzyıllardır pek çok uygarlığa beşiklik eden ve çok sayıda savaşa tanıklık eden bir kent.

Ani Kalesi kim fethetti kısaca?​

Sultan Alparslan, tahta geçtiği ilk yıl Ani’yi fethederek büyük bir başarıya imza atmış ve fethedilemez şehir efsanesini yıkmıştır. Bu fetih, Türklere Anadolu’nun kapılarını açan ve İstanbul’un Fethine giden yolda atılan önemli bir adımdır.
Ani harabelerinde kim yaşadı?
Ani Harabeleri, 4500 metre surlarla çevrili 78 hektarlık bir platodur. Bölge, en parlak dönemini 10. ve 11. Yüzyıllarda 3. Aşot, 1. Simbat ve 1. Gagik dönemlerinde yaşamıştır. Bagratlı Ermeni Krallığı’nın başkenti, aynı zamanda tarihi İpekyolu’nun önemli bir durağı olmuştur.
Ani Harabeleri hangi medeniyetin?
Kars’ın Arpaçay ilçesine yakın Türkiye-Ermenistan sınırında yerleşik olan Ani Antik Kenti’nin, turistik adıyla Ani Harabeleri’nin, milattan önce Urartulara kadar uzanan bir tarihi olduğu sanılmaktadır.

Ani Harabeleri hangi devlet?​

Aniyi kim yaptı?
Çin’den Venedik’e 6400km uzanan, dünyanın en önemli ticaret yolu olan İpekyolu’nun üzerinde, Anadolu platosunun giriş kapısında, 10. yüzyılda Ermeniler tarafından inşaa edilen Ani, Anadolu’nun en zengin, en büyük ve etkileyici kenti olarak tarihe geçmiş.
Ani Antik Kentine nasıl gidilir?
Buradan araç kiralayarak veya il merkezinden kalkan minibüslere binebilirsiniz. Havaalanından merkez 5-6 km, dolmuş, taksi veya servisler ile merkeze gelebilirsiniz. Minibüs ile, Kars il merkezden hareket kalkan Ani Harabeleri’nin yakınındaki köyden geçen Minibüslere binerek gidebilirsiniz.

Kars tren garından Ani harabelerine nasıl gidilir?​

Kars’tan Ani’ya düzenli bir toplu ulaşım aracı yok. Seçenekler, araba kiralamak, diğer gezmek isteyenle birlikte bir minibüsle anlaşmak veya Kars’tan bir tur şirketiyle anlaşmak. 46 km uzaklıktaki harabelere gitmek yaklaşık 1 saat sürüyor.
Ani Harabeleri nerede hangi ilçede?
Ani Harabeleri hangi ilçeye bağlı?
Kars şehrinin güneydoğusunda, şehir merkezinden 42 kilometre uzaklıktaki Ocaklı Köyü sınırları içinde bulunan Ani Ören Yeri, yerleşim ve savunmaya çok elverişli topografyası nedeniyle tarih öncesi dönemlerden itibaren çeşitli kültürlere ev sahipliği yapmıştır.
 
Geri
Üst