AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Android Yasam Dongusu Nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Android Yaşam Döngüsü Nedir?​

Mobil uygulamayı kullanırken yapılan her türlü işlem arka planda bazı metodların çalışması ile sağlanır. Ekranın yan çevrilmesinden, geri tuşuna basmaya; butonlar aracılığıyla yeni aktiviteye geçmekten, aktiviteyi sonlandırmaya kadar birçok aşama Android’in belirlediği bir yaşam döngüsü içerisinde sağlanır.

Android activity ne demek?​

Activity’ler, Android platformundaki uygulamaların temel yapı taşlarından biridir. Etkileşimli bir uygulama için bir giriş noktası işlevi görürler ve kullanıcıya bir uygulama aracılığıyla erişebilirler. Fragment Nedir? Bir Fragment, bir Activity’de activity veya kullanıcı arabiriminin bir bölümünü temsil eder.

Android Activity lifecycle nedir?​

Android Activity lifecycle nedir?
Sistem uygulamanın bir nevi kapandığını bildirdiği zaman çalışır.Yani uygulamamız arkaplana atıldığı zaman ,arama geldiği zaman ya da başka bir uygulama açıldığı zaman bu method çalışır.Bunun için birkaç neden olarak şunlar vardır : onResume() methodunda açıklandığı gibi uygulama kesintiye girdiğinde oluşur.

Android onStart nedir?​

Android onStart nedir?
2. onStart(): Bu metot kullanıcının aktiviteyi gördüğü anda çağırılır ve onCreate’in hemen ardından çağırılan metottur. 3. onResume(): Bu metot kullanıcı uygulama ile etkileşime geçmeden hemen önce çağırılır. 4. onPause(): Bu metot uygulama mobil ekranda kullanıcıya kısmen göründüğünde çağırılır.

Fragmentler ne demek?​

Kırılmış küçük kemik parçası. Fragment.

Android Context ne demek?​

Selamlar Context Yasin Beyinde bahsettiği gibi app içinde ne oluyor,kim kiminle iletişime geçiyor,arka planda çalışan işlemler nasıl dönüyor hepsinin bir arada tutulduğu bir arayüz diyebiliriz.

Android onSaveInstanceState nedir?​

Android onSaveInstanceState nedir?
onSaveInstanceState metodu içerisinde bu şekilde kaybolan değerler Bundle tipindeki parametreye alınarak koruma altına alınır. onRestoreInstanceState metodu içinde de onSaveInstanceState metodunda kaydedilen değerler alınarak ilgili kontrollere atanır.

Fragment nedir ne işe yarar?​

Fragment nedir ne işe yarar?
HGH-Fragment lipogenezi inhibe eder Değiştirilmemiş HGH benzer, insan büyüme hormonu bu kesilmiş formu yağ metabolizması ile yardımcı olur ve vücutta yağ asitleri ve diğer lipidlerin oluşturulmasını inhibe.
Fragmente ne demek tıp?​
Fragment teriminin tıbbi anlamı; n. Kırılmış parça, fragman.
Context ne işe yarar?​
Context’in Türkçe manası “bağlam” demektir. O anki sistemde uygulamanın durumu hakkında bilgi sağlayan soyut bir sınıftır. Uygulamadaki kaynaklara referans olarak her yerden erişmemizi sağlar. Kaynak ve servislere erişim sağlarken, ve uygulama düzeyinde işlemler yaparken kullanılır.

No context ne anlama gelir?​

No context ne anlama gelir?
konusuz, bağlamsız anlamına gelen ingilizce ifade. bir şeyi bağlamından koparıp tek başına ele aldığımızda ya anlamsızlaşır ya da yepyeni bir anlam kazanır ya, no context hesapların da olayı da budur. en basit ifadeyle, cımbızlanmış demektir.

Kotlin lifecycle nedir?​

Kotlin lifecycle nedir?
Bir Android uygulamasında kullanıcıların uygulama içinde gezdiği her sayfaya bir aktivite diyebiliriz. Bu aktivitelerin uygulama çalışırken bazı durumları vardır. Aktivite hangi durumda ise o duruma ait metotlar çalışır. Bu metotların çalışma sırası aktivite yaşam döngüsü olarak adlandırılır.
 
Android Yaşam Döngüsü, bir mobil uygulamanın başlangıcından sonuna kadar geçirdiği aşamaları ve bu aşamalarda gerçekleşen olayları tanımlayan bir kavramdır. Bu döngüde, bir kullanıcının uygulama ile etkileşimde bulunduğu süreçler yönetilir. Bu süreçler arasında, uygulamanın başlatılması, arka plana alınması, kullanıcı etkileşimleri, aktiviteler arası geçişler gibi durumlar yer alır.

Android Activity, kullanıcı arayüzünü ve etkileşimli içeriği temsil eden bir bileşendir. Uygulamanın farklı ekranlarını oluşturmak ve yönetmek için Activity'ler kullanılır. Fragment ise bir Activity içerisindeki kullanıcı arayüzünün veya işlevselliğin bir bölümünü temsil eden, yeniden kullanılabilir yapı taşlarıdır.

Android Activity Lifecycle ise bir Activity'nin yaşam döngüsünü temsil eder. Bu döngü, onCreate(), onStart(), onResume(), onPause(), onStop(), onDestroy() gibi metodları içerir ve bir Activity'nin durumu değiştikçe bu metodlar sırasıyla çağrılır.

Fragmentler, Activity içindeki parçaları temsil eder ve mulitple Fragment'ın bir araya gelmesiyle tek bir Activity kullanıcı arayüzünü oluşturabilir ve yönetebilirsiniz.

Android Context, bir uygulama içindeki o anki durum hakkında bilgi sağlayan soyut bir sınıftır. Uygulamadaki kaynaklara erişim ve işlemler yapmak için kullanılır.

Kotlin Lifecycle, bir Android uygulamasında aktivitelerin veya sayfaların geçtiği durumları belirtir ve bu durumlar arasında gerçekleştirilmesi gereken işlemleri tanımlar. Bu sayede uygulamaların belirli durumlarda nasıl tepki vereceği belirlenir.
 
Geri
Üst