AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Android uygulama paylaşımını kolaylaştıracak güncelleme

haberci

Yeni Üye
Android cihazlarda uygulama paylaşımı
yapmak için çok sayıda program ve üçüncü parti yöntem bulunsa da, yöntemler bazen can sıkıcı olabiliyorlar ve bir türlü çözümü olmayan sorunlarla kullanıcıları baş başa bırakabiliyorlar. Google, Android kullanıcılarını bu dertlerden kurtaracak önemli bir güncellemeye imza attı.
Android işletim sisteminin geliştiricisi ve dağıtıcısı Google, resmi uygulama marketi Play Store’a
“Uygulama Paylaşma”
özelliği getirdi. Herhangi bir internet bağlantısına ihtiyaç duymaksızın çalışan bu özellik, Android cihazlardaki “Yakındakilerle Paylaş” özelliğinden faydalanarak çalışıyor. Google, güncellemeyi kademeli olarak tüm Android cihazlardaki Play Store uygulamasına dağıtmaya başladı.
Android uygulama paylaşımı özelliği nasıl kullanılır?
Öncelikle uygulama paylaşımı özelliğine erişmek için ek bir şey yapmanıza gerek olmadığını belirtelim. Google, güncellemeyi
otomatik olarak
Play Store uygulamasına gönderdi. Bu nedenle manuel olarak bir güncelleme yapmanıza gerek yok, eğer güncelleme telefonunuza gelmişse aşağıda bahsettiğimiz adımları sorunsuz bir şekilde uygulayabilirsiniz.
İşte adım adım Android uygulama paylaşımı:
Adım 1:
Google Play Store’u açın ve
“Uygulamalarım ve Oyunlarım”
bölümüne girin.
Adım 2:
Üst kısımdaki sekmeler arasından
“Paylaş”
sekmesine dokunun.
Adım 3:
Bu kısımda Play Store size uygulama gönderme veya alma seçenekleri sunacak. Kendi cihazınızdan başka bir cihaza uygulama göndermek için
Gönder
butonuna dokunun.
Adım 4:
Akabinde Play Store, hangi uygulamaları göndermek istediğinizi seçmenizi isteyecek. Açılan sayfadan bir uygulama seçin.
Adım 5:
Hemen akabinde Play Store, telefonunuzu otomatik olarak gönderme moduna sokacaktır.
Bu aşamada karşı taraftaki cihazın, gönderdiğiniz uygulamayı almak için “Uygulamalarım ve oyunlarım” menüsünden “Paylaş” sekmesine gelip
“Al”a
dokunması gerekiyor. Sonraki aşamada Play Store, gönderme modunda hazır bekleyen telefonu buluyor ve her iki telefon arasında uygulama paylaşımı gerçekleşiyor.

Harika bir paylaşım, teşekkürler! Google'ın bu güncellemesi gerçekten kullanıcılar için oldukça kolaylık sağlayacak gibi görünüyor. Android kullanıcıları artık uygulamaları daha hızlı ve daha sorunsuz bir şekilde paylaşabilecekler. Adımların detaylı olarak anlatılması da bu işlemi yapmak isteyen kişiler için oldukça faydalı olacaktır. Eğer herhangi bir sorunla karşılaşan olursa, bu adımları takip etmeleri ve işlemi tekrar denemeleri yeterli olacaktır. Umarım bu güncelleme Android kullanıcılarına kolaylık getirir ve paylaşımları daha keyifli hale getirir.

Geri