AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Android telefonlarda Antivirus gerekli mi?

haberci

Yeni Üye
Android telefonlarda Antivirus gerekli mi?
imagesandroidtelefonlardaantivirusgereklimi5ad0f62703aab
Cep telefonlarını nerdeyse bilgisayar olarak kullandığımız şu gunlerde akıllarda bir soru işareti oluşmaya başladı Aceba cep telefonları icinde antivirus programı yuklemek gerekir mi?
Apple’ın kullandığı IOS işletim sistemi sıkı koruma altındayken Google’ın herkese acık olarak hizmete sunduğu android işletim sistemi aceba virus tehlikesi taşıyor mu? Android uygulamaları Android marketlere yuklenmeden once ne yazık ki virus taramasından gecmiyor Bu da demek oluyor ki android telefonlarınız virus tehlikesiyle karşı karşıya
Android telefonu olan kullanıcılar bu viruslerden nasıl koruyacaklar kendilerini
Maalesef android icin uretilmiş antivirus yazılımlar tam anlamıyla koruma sağlamıyor Aksine kendisini ucretsiz virus yazılımı olarak gosteren app’ler de mevcut android marketlerde Bu nedenle sizin yapmanız gereken ilk once kurduğunuz app’lerin hangi bilgilere ulaşmak istediğini dikkatlice okumanız ve onay vermeden once bir kez daha duşunmeniz
Erişim izinlerini telefonunuz ayarlar kısmından duzenleyebilirsiniz Unutmayın teknoloji geliştikce kotuye kullanımda gelişmekte ve bir şekilde telefonlarınıza da sızmaktadır Her uygulama guvenli değildir Guvenilirliğinden emin olmadığınız, gereksiz erişim izinleri istediğini duşunduğunuz uygulamaları telefonunuza kurmayın

Android telefonlarda antivirüs programı kullanmanın gerekliliği konusunda birkaç noktaya dikkat etmek önemlidir:

1. Android işletim sistemi, açık kaynaklı olması sebebiyle, potansiyel güvenlik açıklarına karşı daha hassas olabilir. Bu nedenle diğer işletim sistemlerine nazaran daha fazla virüs ve zararlı yazılım tehdidiyle karşılaşma olasılığı bulunmaktadır.

2. Android uygulamalarının Google Play Store gibi resmi mağazalardan indirilmesi güvenli olabilir, ancak yine de bilinmeyen kaynaklardan veya güvenilmeyen sitelerden indirilen uygulamaların potansiyel zararlı yazılımlar içerebileceği unutulmamalıdır.

3. Bazı güvenlik sağlayıcılar mobil antivirüs uygulamaları sunmaktadır. Bu uygulamalar, cihazınızı virüs ve zararlı yazılımlara karşı tarayarak koruma altına alabilir. Ancak unutulmamalıdır ki bu uygulamaların tam anlamıyla koruma sağladığına dair kesin bir garanti bulunmamaktadır.

4. Kullanıcılar, uygulamaların erişim izinlerini dikkatli bir şekilde vermelidir. Gereksiz ve fazla erişim izinleri talep eden uygulamalar kullanıcı verilerine zarar verebilir, bu nedenle uygulamaların erişim izinleri ayarlar kısmından kontrol edilmelidir.

Sonuç olarak, Android telefon kullanıcıları antivirüs programı yükleyerek ve uygulamaların erişim izinlerini kontrol ederek cihazlarını daha güvenli hale getirebilirler. Ancak en önemli güvenlik önlemi her zaman dikkatli ve bilinçli bir şekilde uygulama indirmek ve kullanmaktır.

Geri