- Konu Yazar
Android programlama için hangi dil?
Tahmin edebileceğiniz gibi en çok tercih edilen programlama dillerinin başında Android Uygulama Geliştirme’nin resmi dili olan Java geliyor. Play Store’da gördüğümüz uygulamaların büyük çoğunluğu Java ile oluşturulmuştur ve aynı zamanda Java, Google’ın en çok desteklediği dildir.Telefonda kod yazılır mı?
Evet, tabi ki yapılabilir. İster IOS ister ANDROID işletim sistemli bir telefona sahip olalım telefonumuz üzerinden kodlama işlemleri yapabiliriz.
C++ ile mobil uygulama yapılabilir mi?
Artık Android ve iOS için C++ uygulamaları oluşturabilirsiniz. C++ ile mobil geliştirme iş yükü, Visual Studio’da yüklenebilir bir bileşen kümesidir. Platformlar arası iOS, Android ve UWP Visual Studio şablonları içerir.
Uygulama geliştirmek için hangi yazılım dili?
1. C Dili Programlama Uygulama süreçlerinde en sık tercih edilen dildir. Bu dilin kullanım süresi 30 yıldan fazladır. Gerek işletim sistemleri gerekse de mobil uygulamaları büyük ölçüde bu dili benimsiyor. Bu dil diğer dilleri öğrenme kolaylığı da sağlamaktadır.Kodlama Nasıl Yapılır ücretsiz?
Çocuklara Kodlama Öğretebileceğiniz Ücretsiz İnternet Siteleri
- Code.org. Kar amacı gütmeyen internet sitelerinden olan code.org, kodlama dünyasına adım atmayı düşünen çocuklar için iyi bir başlangıç noktası olabilir.
- Code Combat.
- Codeacademy.
- Code Monster.
- Khan Academy.
- Scratch.
- Stencyl.
Mobil uygulama hangi dille yazılır?
Mobil Uygulama Yaparken Kullanabileceğiniz Kodlama Dilleri