Android Kelime anlami ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Android Kelime anlamı ne demek?​

Android kelimesi Türkçe’de “insana benzer yaratık, insansı” anlamına gelir. İngilizce android “insana benzer yaratık, insansı” sözcüğünden alıntıdır. İngilizce sözcük Geç Latince aynı anlama gelen androides sözcüğünden alıntıdır.
Android insan ne demek?
Android, eski Yunanca insan kelimesinden türetilmiş olup insansı gibi bir anlam ifade eder. Zeki canlı varlıklar tarafından yapılmış insansı makinelere verilen addır.

Andro ne demek Latince?​

İngilizce sözcük Geç Latince aynı anlama gelen androides sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Eski Yunanca anér, andr- ανέρ, ανδρ- “adam, insan” ve Eski Yunanca eîdos εῖδος “şekil, görüntü” sözcüklerinin bileşiğidir. Daha fazla bilgi için andro+, +oid maddelerine bakınız.
Angry türkçe anlamı ne demek?
angry teriminin İngilizce Türkçe sözlükte anlamı Nadiren kızgın ya da sinirli olur. – He seldom gets angry or irritated. Oldukça hiddetli görünüyorsun. – You look pretty angry. Tom odayı öfkeyle terk etti. – Tom left the room angry.

Android Mimarisi nedir açıklayınız?​

Android, Open Handset Alliance, Google ve özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilen bir mobil işletim sistemidir. Bu işletim sisteminin parçaları çekirdek (kernel), sistem kütüphaneleri, uygulama geliştirme çatıları (frameworks) ve yerleşik temel uygulamalardan oluşmaktadır.
Sleepy türkçesi ne demek?
sleepy teriminin İngilizce Türkçe sözlükte anlamı Uykulu olduğum için, uyumaya gittim. – Since I was sleepy, I went to sleep.

Anxious türkçesi ne demek?​

anxious {sıfat} kaygılı {sıf.} endişeli {sıf.}
Linux mimarisi nedir?
Linux İşletim Sistemi (operating system, os) iki temel birimden oluşur: Kernel (çekirdek) ve shell (kabuk). Kernel, bir linux işletim sisteminin ana bileşenidir ve bir bilgisayarın donanımı ile ilgili süreçleri yönetir.

Android Match_parent nedir?​

match_parent : bulunduğu alan içerisinde yatay veya dikey olarak yer aldığı alanı kaplar. Bu özellik ; fill_parent ile kullanılıyordu genelde ama android 2.2 versiyonundan sonra artık match_parent kullanılmaya başlandı. wrap_content : bulunduğu alan içerisinde yer alan metin, resim veya bileşen kadar yer kaplar.
Linux hangi amaçla kullanılır?
Linux Kullanım Alanları Hazırda bulunan servislerin çeşitli olması, yeni çıkan servislere ayak uydurabilmesi, kolay ayarlanabilir olması, düşük maliyetli olması gibi sebepler sayesinde yaygın olarak internet servislerinin verilmesi amacıyla kullanılmaktadır.

Android Orientation nedir?​

Nedir bu Screen Orientation kavramı ,ne işe yarar şimdi incelemeye başlayalım. Screen Orientation da uygulamamızın farklı ekran yönlendirme seçeneklerine ne şekilde tepki vereceğinizi belirleyebiliriz. İlgili Activity sayfamıza ekran yönlendirmesini AndroidManifest.xml den yapabiliriz.
Android Layout nelerdir?
Layout, yaptığımız tasarımda View componentlerin yaşama alanıdır diyebiliriz. Tasarımlarda kalıp görevi görerek sağladığı özelliklerine göre içinde kullanılan componentlere düzen sağlar, nasıl gözükmeleri gerektiğini belirler. Android’de farklı layoutlar vardır ve farklı amaçlar için kullanılır.

Geri