AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Android iOS kadar guvenli mi?

Editör

Yeni Üye

Android iOS kadar güvenli mi?​

Akıllı telefonların işletim sistemlerinde; iOS güvenliği kişiselleştirme imkanını sınırlı tutan bir mantığa sahipken, android bunun tam tersine esnek yapıda oluşturulmuş. iOS; kapalı, stabil ve kendi içinde bir güvenlik ekosistemi özelliğine sahip. Merkezi bir kaynak tarafından kontrol edilebiliyor.

Apple mı daha güvenli Samsung mu?​

Apple mı daha güvenli Samsung mu?
Kullanım kolaylığı olarak Samsung ön plana çıkarken Iphone ise güvenlik olarak ön plana çıkmaktadır. Iphone telefonlara virüs yada güvenlik hataları neredeyse yokken Samsung marka telefonlara güvenli olmayan yazılımlar yükleme imkanın olması telefona casus yazılım yada virüs bulaşmasına neden olur.

iOS gerçekten güvenli mi?​

iOS gerçekten güvenli mi?
Bu kulağa biraz kibirlice gelebilir fakat pazarlama açısından hiç de mantıksız değil: Apple iOS gerçekten de çok güvenli olacak şekilde tasarlanmış. iOS uygulamalarının her biri; uygulamaları izole eden, uygulamaların diğer uygulamaların verilerine erişimini ve işletim sisteminin dosyalarını değiştirmelerini engelleyen …

Google uygulaması güvenli mi?​

Potansiyel zararlı uygulama indirmelerindeki artışa rağmen tık sahtekarlığı artık “Potansiyel Zararlı Uygulamalar” kategorisine dahil edildiğinde Google “Android ekosisteminin genel kullanıcı güvenliği iyileştirildi” diyerek iyimser bir sonuç ortaya koydu. Şirket bunu, Google Play Protect’in başarısı olarak görüyor.

Android ve iOS arasındaki farklar nelerdir?​

Android ve iOS arasındaki farklar nelerdir?
Bilindiği gibi Android işletim sistemi Google tarafından, iOS ise Apple tarafından geliştiriliyor. Android, Linux tabanlı ve açık kaynak kodlu bir işletim sistemi sayılırken iOS ise tamamen kapalı olarak işliyor.

iOS işletim sistemli telefonlar hangileri?​

iOS işletim sistemli telefonlar hangileri?
- Telefon.
- Cep Telefonu.
- iPhone iOS Telefonlar. iPhone 13. iPhone 13 Mini. iPhone 13 Pro. iPhone 13 Pro Max. iPhone 12. iPhone 12 Mini. iphone 12 Pro. iphone 12 Pro Max. iPhone SE. iPhone 11 Pro Max. iPhone 11 Pro. iPhone 11. iPhone XR. iPhone XS Max. iPhone 8. iPhone 7 Plus. iPhone 7. Diğer iPhone Modelleri.
S21 mi iPhone 12 mi?​
Tüm bu soruların cevabını Galaxy S21 ile iPhone 12 karşılaştırmasında bulacaksınız….Galaxy S21 ile iPhone 12 karşılaştırması
Model | Galaxy S21 | iPhone 12
Ekran çözünürlüğü | 2400 x 1080 piksel | 1170 x 2532 piksel Super Retina XDR
Ekran yenileme hızı | 120 Hz | 60 Hz
İşlemci | Exynos 2100 / Snapdragon 888 | Apple A14 Bionic
RAM | 8 GB | 4 GB

Samsung güvenli mi?​

Samsung güvenli mi?
Android Nougat İsmi Açıklandı! Son yapılan üst düzey güvenlik araştırması ise, Ocak ayından bu yana yapılan güvenlik testlerinde, yalnızca Samsung ve Nexus cihazlarının güvenilir olduğunu ortaya koyuyor.

iPhone Yeni sürümde neler var?​

iPhone Yeni sürümde neler var?
iOS 15 ile sunulan tüm yeni özellikler.
- FaceTime. SharePlay: Birlikte izleyin.
- Mesajlar. Sizinle Paylaşılanlar.
- Memoji. Kıyafet.
- Odak. Odaklanın.
- Bildirimler. Bildirimlerin yeni görünümü
- Harita. İnteraktif yerküre.
- Safari. Alt sekme çubuğu.
- Cüzdan. Ev anahtarları

iOS ve Android ne demek?​

Hangi programlar tehlikeli?​

Hangi programlar tehlikeli?
Hemen silmeniz gereken 9 tehlikeli Android uygulaması
- Hava durumu uygulamaları Hava durumu uygulamaları ilk zamanlar son derece popüler hale geldi, ancak içlerinde çok fazla virüs olduğu keşfedildi.
- Sosyal medya.
- 3. Optimizatörler.
- Yerleşik tarayıcılar.
- 8. Yalan dedektörleri.

Bilinmeyen uygulama nasıl silinir?​

Bilinmeyen uygulama nasıl silinir?
Android cihazlardaki uygulamaları kaldırmak için istediğiniz uygulamaya uzun dokunarak “Kaldır” seçeneğine sürükleyerek silebilirsiniz. Bir diğer yol olarak ise cihazınızın “Ayarlar” seçeneğinden “Uygulamalar ve Bildirimler” seçeneğine girin.

iOS ve Android işletim sistemlerinin güvenlik farkları hakkında detaylı bilgi vermek isterim:

1. **iOS ve Android Güvenlik Farkları:**
- **iOS Güvenliği:** iOS, kapalı bir ekosistemdir ve uygulamaların sıkı denetiminden geçmesini sağlar. App Store'da yer alan uygulamaların güvenliğinin kontrol edilmesi, zararlı yazılımların yayılmasını engeller.
- **Android Güvenliği:** Android ise daha açık bir yapıya sahiptir ve kullanıcılara daha fazla özgürlük sunar. Ancak bu özgürlük, güvenlik açısından risksiz değildir. Google Play Store'da yer alan uygulamaların denetimi, iOS kadar sıkı olmayabilir.

2. **Apple vs. Samsung Güvenliği:**
- **Apple (iOS):** Apple, güvenliği ön planda tutan bir yaklaşıma sahiptir. iPhone'lar genellikle güvenlik açısından daha sağlam kabul edilir.
- **Samsung (Android):** Samsung telefonlar da genellikle güvenilirdir ancak Android'in esnek yapısı nedeniyle güvenlik riskleri taşıyabilirler. Kontrolsüz uygulama yüklemek gibi durumlar Samsung telefonlarda güvenlik açıklarına yol açabilir.

3. **Google Uygulaması Güvenliği:**
- Google, Android ekosistemindeki güvenliği artırmak için çeşitli önlemler almaktadır. Google Play Protect, potansiyel zararlı uygulamaları algılayarak kullanıcıları korumaya çalışır. Ancak kullanıcıların da dikkatli olması önemlidir.

4. **iOS ve Android Farkları:**
- iOS, kapalı ve Apple tarafından kontrol edilen bir işletim sistemidir. Android ise Google tarafından geliştirilen açık kaynaklı bir işletim sistemidir.
- iOS daha kısıtlayıcı ancak güvenli bir yapıya sahiptirken, Android daha esnek ancak güvenlik açısından daha problemli olabilir.

5. **Bilinmeyen Uygulamaları Silme (Android):**
- Android cihazlardaki bilinmeyen veya güvensiz olduğunu düşündüğünüz uygulamaları kaldırmak için Ayarlar > Uygulamalar ve Bildirimler bölümüne girerek istediğiniz uygulamayı silebilirsiniz.

Android ve iOS arasındaki güvenlik farkları, uygulama güvenliği, platform kontrolleri ve kullanıcı işlemleri gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. Kullanıcılar her iki işletim sistemi üzerinde de güvenlik önlemlerini göz önünde bulundurarak güvenli bir deneyim sağlayabilirler.

Geri