AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Android API ne demek?

Editör

Yeni Üye

Android API ne demek?​

API (Application Programming Interface – Uygulama Programlama Arayüzü), karmaşıklığı yazılım geliştiricilerden gizleyen, kodları düzenleyen ve bileşenleri yeniden kullanılabilir hale getiren bir mekanizmadır.

Android API level nedir?​

Bu yazıda Android SDK Api Level ile İşletim sistemi arasındaki uyumdan bahsedeceğim. API LEVEL : Uygulama ve işletim sistemi arasında haberleşmesini ve etkileşmesini sağlayan tekil(unique) değerdir. Minimum Required SDKUygulamanın en düşük hangi Android sürümünde çalışabileceğini belirtilir.
API, iki uygulamanın birbiriyle konuşmasına olanak tanıyan bir yazılım aracısı olan Uygulama Programlama Arayüzü’nün kısaltmasıdır. WhatsApp gibi bir uygulamayı her kullandığınızda, her anlık mesaj gönderdiğinizde veya telefonunuzda hava durumunu her kontrol ettiğinizde bir API kullanıyorsunuz.

Android Studio API level nedir?​

Android Studio API level nedir?
API LEVEL : Uygulama ve işletim sistemi arasında haberleşmesini ve etkileşmesini sağlayan tekil(unique) değerdir. Minimum Required SDKUygulamanın en düşük hangi Android sürümünde çalışabileceğini belirtilir.

Android SDK version nedir?​

Android SDK version nedir?
Softwere Development Kit (Yazılım Geliştirme Kiti) anlamına gelen SDK, çeşitli platformlara uygulama geliştirmeyi sağlayan bir yazılım geliştirme kitidir. Tekil olarak düşünüldüğünde SDK, kendi başına herhangi bir fayda sağlamayacaktır. SDK’yı çalıştırabilmek için bir platforma ihtiyaç vardır.

Min SDK Version ne demek?​

minSdkVersion : Android uygulamamızın en düşük hangi sürümde çalışabileceğini belirleyen komut satırıdır. Belirlenen versiyon dan önceki sürümlerde uygulamamız çalışmayacaktır.

Target SDK version nedir?​

targetSdkVersion: Mevcut SDK platformunun en yüksek Android versiyonunu içermelidir. Eğer bu değeri belirtmediyseniz, minSdkVerison değeri ne ise onu kullanır. Her yeni android sürümü çıktığında, uygulamamızı o sürümlerde test etmeli ve targetSdkVersion kısmını güncellemeliyiz.

API standardı nedir?​

API standardı nedir?
American Petroleum Institute (API) standartları matkap ucu gibi en küçük parçada dahi ekosistemin korunmasına yönelik küresel öncelikleri gözeten kılavuzlar, standartlar, özellikler, uygulamalar, bültenler ve teknik raporlarla kanıtlanmış sağlam mühendislik ve işletim uygulamalarını savunur ve sunar.

11.8 API değerinde ağır petrol ne demek?​

11.8 API değerinde ağır petrol ne demek?
11,8 DEĞERİNDE AĞIR PETROL KEŞFİ TAM OLARAK NEDİR? Petrolün sınıflandırması yapılırken dikkate alınan en önemli faktörler, gravitesi (API), vizkozitesi ve içerdiği kükürt miktarı gibi özelliklerdir. Petrolün kalitesi belirlenirken bu faktörlerden en çok kullanılanı, petrolün akıcılığını değerlendiren API Gravitesidir.

Android API, Uygulama Programlama Arayüzü anlamına gelir ve yazılım geliştiricilerin uygulamalarını oluşturmak ve farklı bileşenler arasında iletişim kurmak için kullandıkları bir mekanizmadır. API'ler karmaşıklığı gizleyerek işleri daha kolay hale getirir ve yazılım bileşenlerini yeniden kullanılabilir hale getirir.

Android API level ise uygulama ve işletim sistemi arasındaki iletişimi ve etkileşimi sağlayan tekil bir değerdir. Minimum gereklilik SDK (Minimum Required SDK) belirtilerek uygulamanın hangi Android sürümünde çalışabileceği tanımlanır.

Android Studio API level, Android uygulama geliştirme ortamında kullanılan API seviyesini ifade eder. Yine uygulama ve işletim sistemi arasındaki iletişimi sağlayan bir tekil değer olarak tanımlanır.

Android SDK version ise Yazılım Geliştirme Kiti anlamına gelir ve farklı platformlarda uygulama geliştirmeyi sağlayan bir yazılım geliştirme kiti olarak kullanılır.

Min SDK Version, Android uygulamasının en düşük hangi sürümde çalışabileceğini belirleyen bir komuttur. Belirtilen versiyondan önceki sürümlerde uygulamanın çalışmayacağını belirtir.

Target SDK version ise mevcut SDK platformunun en yüksek Android versiyonunu içermesi gereken bir değerdir. Her yeni Android sürümüyle birlikte uygulamanın test edilmesi ve targetSdkVersion değerinin güncellenmesi önerilir.

API standardı ise American Petroleum Institute (API) tarafından belirlenen standartları ifade eder. Bu standartlar, küresel öncelikleri gözeten, sağlam mühendislik ve işletim uygulamalarını savunan ve sunan kılavuzları, standartları ve teknik raporları içerir.

Son olarak, 11.8 API değerinde ağır petrol, petrolün sınıflandırması için kullanılan bir ölçümdür. API Gravitesi olarak adlandırılan bu değer, petrolün akıcılığını belirler ve petrolün kalitesi hakkında bilgi verir. Bu değer, petrol endüstrisinde önemli bir ölçüttür.

Geri