Anayasanin 231 maddesi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Anayasanın 231 maddesi nedir?​

(1) Duruşma sonunda, 232 nci maddede belirtilen esaslara göre duruşma tutanağına geçirilen hüküm fıkrası okunarak gerekçesi ana çizgileriyle anlatılır. (2) Hazır bulunan sanığa ayrıca başvurabileceği kanun yolları, mercii ve süresi bildirilir.

231 8 maddesi nedir?​

5271 sayılı CMK’nun 231 inci maddesinin 8 inci fıkrasında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmesi halinde sanığın beş yıl süreyle denetime tabi tutulacağı, bu süre içinde bir yıldan fazla olmamak üzere mahkemenin belirleyeceği süreyle denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına karar verilebileceği.
CMK 231 12 maddesi nedir?
Sanık CMK.nin 231/12. maddesi gereğince itiraz kanun yoluna başvurunca kanun yolu mahkemesi temyiz merci gibi inceleme yapamayacak; ilk derece mahkemesinin kararı usule uygun ise itiraz reddedilecek; sanık gerçekte beraat edebilecekken hükmün açıklanmasının geri bırakılması hükümleri gereği haksız yere 5 yıl denetim …
TCK 231 10 maddesi nedir?
CMK 231 Diğer Fıkralar 10. fıkraya göre denetim süresi içerisinde yükümlülüklere uyan, beş yıl boyunca kasıtlı olarak suç işlemeyen sanık hakkında açıklanması geri bırakılan hükmün davasında düşme kararı verilecektir.

Hagb süresi ne zaman başlar?​

HAGB kararının başlatılabilmesi için, mahkemenin vermiş olduğu kararın kesinleşme kazanması gerekir. Şöyle ki, mahkeme kararını açıklar ve taraflar bu karara verilen sürede itiraz etmezse verilen hüküm kesinleşir. Kararın kesinleşmesinden sonra, 5 yıllık süreç başlar.

Hükmün Açiklanmasinin geri birakilmasi kaç yıl?​

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı kapsamında 5 yıllık bir denetim süresi belirlenir. Sanık ise bu süre boyunca herhangi kasıtlı bir suç işlemelidir. Bunun yanı sıra sanık böyle bir suçun içerisinde de bulunmamalıdır.
Hagb 5 yıllık süre içerisinde suç işlerse ne olur?
HAGB Kararı Sonucunda 5 yıl içerisinde suç işlenirse ne olur? HAGB kararının kesinleşmesinden sonra 5 yıl içerisinde kasıtlı bir suç işlenmesi veya mahkeme tarafından verilen denetim tedbirlerine uyulmaması durumunda kararı veren mahkeme hükmü açıklayacaktır.
Hükmün açıklanmasının geri bırakılması ne zaman silinir?
Hagb kararı kararın kesinleşmesinden 5 yıl sonra silinir. Silinmesi için kararı veren mahkemeye dilekçe ile başvurmanız gereklidir. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması hangi madde? HAGB kararı CMK 231.madde de düzenlenmiştir.

HAGB 5 yıl sonra ne olur?​

HAGB ne zaman bozulur?​

HAGB kararının kesinleşmesinden sonrasında 5 yıl boyunca kasıtlı bir suçtan dolayı ceza alınmadığı takdirde bu maddenin 10. Fıkrası gereğince açıklanması geri bırakılan hüküm ortadan kaldırılarak davanın düşmesine karar verilecektir.

Geri