AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Anasonlu Gevrek Tarıfi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Anasonlu Gevrek Dilimler Tarifi:
Anasonlu Gevrek Dilimler nasıl yapılır


Malzemeler
150 gr tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
3 tane yumurta
2 tatil kaşığı anason
2 tane limonun rendelenmiş kabuğu
450 gram un (4 su bardağı)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

imagesanasonlugevrektarifiresimli5ad3da4b935f3

Anasonlu Gevrek Dilimler Tarifi:
*Oda sıcaklığına yakın bir sıcaklıkta yumuşamış tereyağı ile toz şekeri bir tabağa koyup krema kıvamına gelene kadar karıştıralım Yumurta, limon kabukları ve havanda dovmuş olduğumuz anasonu da ilave edip iyice karıştıralım Un ve kabartma tozunu katıp ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım
*Fırınıda 170 dereceye ayarlayalım Hamurumuzu tezgahımızın ustune yuvarlayarak ekmek somunu biciminde uzatalım ve strec filme iyice sarıp buzdolabında on beş dakika bekletelim
*Hamuru dolaptan alarak bir cm kalınlığında dilimleyelim Yağlanmış yada yağlı kağıdı fırın tepsisine serip dilimlemış olduğumuz hamuru dizip 2025 dakika pişirelim Soğuduktan sonrada servis yapalım
Not: Bu kurabiyeleri kapalı cam kavanoz icinde 4 gun sureyle taze olarak saklayabiliriz
 
Geri
Üst