AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Anasinifinda hangi malzemeler kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Anasınıfında hangi malzemeler kullanılır?​

Bunun için gerekli okul öncesi kırtasiye malzemeleri listesi şöyle sıralanabilir:
Okul öncesinde eğitim ortamı nasıl olmalıdır?
Okul öncesi eğitim kurumu bahçe içinde müstakil bir binada olmalıdır. 3-6 yaş düzeyinde sınıf ortamı yeterli olmayacağından mümkün olduğu kadar geniş mekanlar, mevsimine göre açık havada eğitim imkanı sağlamalıdır. Bina iyi ısınmalı, aydınlık ve ferah olmalıdır.
Ana okulunda neler yapılır?
ANAOKULU EĞİTİMİ Daha çok çocuğun gelişim alanlarını birebir destekleyen eğitimin verildiği yerdir. Anaokuluna giden çocuklar, kendi akranlarıyla sosyalleşme, bir şeyleri paylaşma ve iletişime geçme imkanlarına sahip olurlar. Çocuklardaki merak duygusunu ve bir şeyler başarma arzusunu uyandıran çeşitli oyunlar oynanır.

Anaokulu konumu nasıl olmalı?​

Okul, şehir trafiğinden, sesten uzakta ve yeşiller içinde olmalı. İdeal olan okulun tek katlı olmasıdır. Eğer iki katlıysa güvenlik açısından merdienler geniş ve parmaklıklı olmalı. Okulda acil durumlar için mutlaka ilk yardım odası ve ilk yardım materyalleri olmalı.
Anaokulu nasıl seçilmeli?
Sınıflarda mevcudun 20’den fazla olmaması gerekiyor. Sınıfın büyüklüğü de önemli. Eğitim ortamının çocukların gelişim özelliklerine uygun, güvenli olması önemlidir. Bunun için sınıflar ve çocukların bulundukları mekanlar hem uyarıcı hem de belli bir düzen izlenerek düzenlenmeli.
Anaokulu nasıl işletilir?
Anaokulu Açmak İçin Gerekli Belgeler
- Nüfus cüzdanı, pasaport ya da ehliyet,
- Adli sicil belgesi,
- Öğrenim durumunuzu ibraz etmek için diploma (eğer yurt dışında eğitim aldıysanız ilgili kurumlardan aldığınız denklik belgesini ibraz etmeniz gerekir),

Geri