Anaokuluna gitme zorunlulugu var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Anaokuluna gitme zorunluluğu var mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından anaokulu zorunluluğu ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Ülkemizde ana sınıfına başlama yaşı çocuğun doğum yılına göre kademeli olarak değişiyor ve zorunlu olmadığı için sadece isteyen veliler çocuklarını anaokuluna gönderiyor.
Çocuğu kaç yaşında anaokuluna göndermeli?
Eğer çocuğunun gelişim yönünden uygun olduğunu düşünüyorsan 2 yaşından itibaren onu anaokuluna gönderebilirsin. Çocuklar kaç yaşında kreşe başlamalı sorusuna uzmanlar, 2 ve 3 yaşları arası şeklinde yanıt veriyorlar. Bu yaştaki çocuklar için okul öncesi etkinlikler ve eğitim yöntemleri çok daha etkili oluyor.
4 yaş anaokuluna gidebilir mi?
Okulöncesi eğitiminin çocuklar, aileler ve toplum açısından birçok faydası vardır.0–6 yaş arasını kapsayan erken çocukluk dönemi (öğrenme, kişilik oluşumu) çocuğun en hızlı geliştiği dönemdir. Beyin yapısı ve fonksiyonlarının 2/3 (üçte ikilik) bölümü 0–4 yaş arasında tamamlandığı için anaokulu gereklidir.

Kreş anaokulu yerine geçer mi?​

Kreşler, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kurumlardır. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan diğer kurumlar, 0-36 aylık çocukları alamadığı için Kreş statüsüne girmezler. Fakat kreşler, 3-6 yaş arası çocukları kabul edebildiği için aynı zamanda anaokulu olarak hizmet verebilirler.
2021 okul öncesi zorunlu mu?
Daha önce “2017-2019 Orta Vadeli Programı’nda, 2019-2023 yılları 11’inci Kalkınma Planı’nda, 2023 Eğitim Vizyonu’nda, 2019 ve 2020 yıllarına ait Cumhurbaşkanlığı YIllık Programlarında da gündeme alınan ”erken çocukluk eğitiminde 5 yaş zorunlu eğitim” konusu 2021 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programında şu ifadelerle …
Ana sınıfı kaç yaş?
1. SINIFA BAŞLAMA YAŞI KAÇ? Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık çocukların kaydı yapılır.

Geri