AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Anaokulu kayit adrese dayali mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Anaokulu kayıt adrese dayalı mı?​

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Kanununa göre kayıt işlemi, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerince oluşturulan “ulusal adres veri tabanındaki adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır.

Mecburi öğretim yaşı kaç?​

Mecburi ilköğretim çağı, 6-14 yaş grubundaki çocukları kapsar. İlkokulların birinci sınıflarına o yılın 31 Aralık tarihinde 72 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Ancak çocuğun gelişim durumuna bağlı olarak okula erken başlaması veya kaydının ertelenmesi ile ilgili hususlar yönetmelikle düzenlenir.
Çocuğum için hangi okul?
Çocuğunuzun hangi okula gideceğini ve eğitim hayatı ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri E-okul Yönetim Bilgi Sistemi internet adresine girerek “Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi” ekranına tıklayın. Ardından öğrencinin T.C kimlik numarası ve okul numarasını girerek sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.

En iyi okul nasıl seçilir?​

7 maddede doğru okul nasıl seçilir?
- GÜVENDE VE MUTLU HİSSETMELERİ ÖNEMLİ
- EBEVEYNLER SEÇİM SÜRECİNDE OKULLARI ZİYARET ETMELİ.
- ÇOCUKLARIN ÖMRÜ SORU ÇÖZMEKLE GEÇİYOR.
- İSKANDİNAV ÜLKELERİNDEKİ ÇOCUKLAR OYNAYARAK ÖĞRENİYOR.
- ÇOCUKLAR SÜREKLİ OLARAK BİRBİRLERİYLE KIYASLANIYORLAR.
- VELİLER HAYATI ISKALIYOR.

Çocuğumun hangi anaokuluna gideceğini nasıl öğrenebilirim?​

Çocuğum hangi okula gidecek sorgusunu sadece e-devlet üzerinden hemen aşağıda linkini verdiğimiz resmi sorgu sayfası üzerinden yapabilirsiniz. Bu sorgu sayfası dışında adrese dayalı okul sorgulama yapma imkanınız bulunmamaktadır. Çocukların hangi okula gidecekleri sistem üzerinde otomatik olarak belirlenmektedir.
Anaokulu kayıtları nasıl öğrenebilirim?
MEB Ana Sayfasına Ulaşmak için Buraya Tıklayınız e okul kayıt sorgulama… E Okul Anasınıfı Kayıtları Sorgulama İşleminizi yukarıda vermiş olduğumuz link ya da ekrana tıklayarak açılan sayfada istenen bilgileri doğru bir şekilde girerek gerçekleştirebilirsiniz.
Birinci kademe 4 yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe 4 yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe 4 yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Anaokulu nereye çıktı?
Veliler, MEB’in http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu sorgulayabilecekler. Çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olduğunu, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra TC Kimlik Numarasını ve doğum tarihini girerek görüntüleyebilirsiniz.

Öğrencinin hangi okula kaydı çıktığını nasıl öğrenebilirim?​

Veliler, Millî Eğitim Bakanlığı’nın http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.

Anaokulu kesin kayıtları ne zaman?​

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Öğrenci ADAY Kayıtları 1 Temmuz’da başlayacaktır. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Anasınıfı Kayıtları 1 Temmuz 2021 Perşembe Günü 08:00 da WEB form üzerinden alınmaya başlayacaktır. Belirtilen gün ve saatte sayfayı yenilemeyi unutmayınız.

Geri