AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ananas oldugunu nasil anlariz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ananas oldugunu nasil anlariz?​

Taze bir ananası seçerken tatlı bir kokusu ve yapraklarının yeşil ve taze olmasına dikkat etmelisiniz. Ananasın alt kısmı hafif yumuşaksa bu olgun bir ananas olduğu anlamına gelir. Yeşil yapraklara dokunduğunuzda eğer yapraklar rahatça kopuyorsa bu da olgunlaştığına işarettir.

Ananas kaç günde olgunlaşır?​

Ananasın bir iki gün içinde yumuşaması gerekir. Çoğu ananas, bu süreden uzun süre bekletildiğinde hızlıca fermente olur. Ananas ham olarak koparılmışsa yenilebilecek gibi olmayacaktır. Ham bir ananasın tadını nasıl iyileştireceğini öğrenmek için okumaya devam et.
Ananas hangi renk alınır?
Ananasın rengi buradan başlayarak değişir. Ananasın rengine bak. Genelde altın sarısı renktedir ama rengi yeşile çalan ananasın ham olduğunu söylemek mümkün değildir. Bazı ananasların, kısmen yeşil olsalar bile olgun kabul edildiklerinin farkında ol ama ananas tamamen yeşil ya da tamamen kahverengi olmamalı.
Ananasın zararı var mı?
Ananasın zararları Olgunlaşmamış ananas toksiktir, ishale ve kusmaya neden olur. Bromelain enzimine aşırı maruz kalmak döküntü, kusma ve ishale yol açabilir. Dudaklarda, diş etlerinde ve dilde hassasiyet yaratabilir. Antibiyotikler, kan incelticiler, antidepresanlar, antikonvulzanlar ile birlikte tüketilmemelidir.

Tatsız ananas nasıl değerlendirilir?​

Kestiğiniz ananası küçük parçalar halinde dilimleyin. Tepsinize yağlı kağıt koyun ve üzerine küçük ananas parçalarını yerleştirin. Sulu ve hafif karamelize olacak kadar yaklaşık 25-40 dakika arasında fırında tutun. Ananas kavrulurken, daha lezzetli hale gelecektir.

Ananas hangi bölgede yetişir?​

Ananas Nerede Yetişir? Ananas Endonezya, Hindistan, Güney Amerika, Hawaii gibi Ekvator ülkelerinde yetiştirilmektedir. Tüm dünya üzerinde en fazla üreticiliğinin yapıldığı ülke ise Hindistan’dır.
Ananas ortası neden yenmez?
Pek çok kişi ananasın orta kısmının yenmeyeceğini düşünerek bu kısmı atıyor. Fakat ortasını attığınız zaman hem ziyan etmiş olursunuz hem de bütün faydalarını görmezden gelmiş olursunuz. Ananasın ortasında bulunan silindir şeklindeki biraz tatsız olan bölüm bromelain enzimi bakımından zengindir.
Ananas fazla tüketilirse ne olur?
Fazla tüketilen ananas yararı olduğu kadar zararı da olan bir meyvedir. Bu yüzden diyetisyenler tarafından tavsiye edilen miktarda ve şekilde tüketilmelidir. Ananasın aşırı tüketimi kusma, ishal, döküntü, diş etlerinde ve dilde hassasiyet yapabilir. Ayrıca olgunlaşmamış ananası tüketmek ishal ve kusma yapar.

Ananası cok yersen ne olur?​

Ananasın zararları Olgunlaşmamış ananas toksiktir, ishale ve kusmaya neden olur. Bromelain enzimine aşırı maruz kalmak döküntü, kusma ve ishale yol açabilir. Dudaklarda, diş etlerinde ve dilde hassasiyet yaratabilir.
 
Geri
Üst